Fiber interneti buata taşımak

Littman

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, binanın içine fiber internet geldi sadece dairenin içine çekmek kaldı. Türk Telekom ekibi duvara delik açıp koridora kurmak istedi internete Wi-Fi ile bağlanacaksınız dedi kabul etmedim. Anakartımda Wi-Fi özelliği yok çünkü. PC'de internet kullanamayacağım ve modem vermek istedi onu da almadım. Şimdi asıl sorum şu bu kabloyu buata taşıyamaz mıyız? Bakır sistemin yerine bu konuda ne yapabiliriz? İnterneti odalara taşımak istiyorum, yardımınızı bekliyorum.

Fiber optigi ya odana kadar çekecekler ki bunu muhtemelen yapacaklarını sanmıyorum. Yada modemden ethernet çekeceksin. Elimde yaklaşık 10 metre kadar fiber optik kablo var Superonline'ın, eğer uyumlu ise sadece kargo ücretini karşılaman şartıyla yollayabilirim. Ama kendin ek yapman gerekecek.

Fiber optigi ya odana kadar çekecekler ki bunu muhtemelen yapacaklarını sanmıyorum. Ya da modemden Ethernet çekeceksin. Elimde yaklaşık 10 metre kadar fiber optik kablo var Superonline'ın, eğer uyumlu ise sadece kargo ücretini karşılaman şartıyla yollayabilirim. Ama kendin ek yapman gerekecek.

Sağ olasın hocam kablo bende var 8M yeter diye tahmin ediyorum doğru Türk Telekom'a söyledim kabul etmediler.

Arkadaşlar merhaba, binanın içine fiber internet geldi sadece dairenin içine çekmek kaldı. Türk Telekom ekibi duvara delik açıp koridora kurmak istedi internete Wi-Fi ile bağlanacaksınız dedi kabul etmedim. Anakartımda Wi-Fi özelliği yok çünkü. PC'de internet kullanamayacağım ve modem vermek istedi onu da almadım. Şimdi asıl sorum şu bu kabloyu buata taşıyamaz mıyız? Bakır sistemin yerine bu konuda ne yapabiliriz? İnterneti odalara taşımak istiyorum, yardımınızı bekliyorum.

Anakartında Wi-Fi özelligi olmasa da Wi-Fi kullanımı yapabiliyorsun. USB Wi-Fi adaptör diye bir cihaz var, bir ara bakabilirsin.

Aslında taşınır da bence o riske girmeye değmez. Şimdi size çok güzel ve profesyonel bir tavsiye vereceğim. Fiber prizi dediğimiz bir şey var. Bu prizi normal elektrik prizi gibi düşünmeyin. Bir giriş portu bir de çıkış portu var. Dairenize çekilen kabloyu o prizin giriş portuna takıyorsunuz. Sonra fiber patch cord dediğimiz her iki ucu da konnektörlü olan kablo alıyorsunuz. Bu fiber patch cord'un bir ucunu fiber prizinin çıkış portuna, diğer ucunu da ONT cihazına takıyorsunuz. ONT cihazını hangi odaya koyacaksanız fiber patch cord'u da o odaya çekmeniz lazım tabii ki. Böylece işi çözmüş oluyorsunuz.
Şu videoyu izlerseniz kafanızda daha net oturacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlarla uğraşmak istemezseniz uzun bir CAT kablo alıp ONT cihazından routera çekebilirsiniz. Ama CAT kablolar kalın olduğu için duvara da ona göre delik açmanız lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı