Fiber internetin hızı düşük

543000

Centipat
Herkese merhaba, uzun zamandır kullandığım TurkNet'ten, oturduğum apartmana Superonline fiber alt yapısı geldiğini görünce Superonline'a geçmeye karar verdim. TurkNet'e iptal talebimide bugün oluşturdum. Bugün Superonline'dan gelen ekip kurulumu yaptı. 249 TL'lik pakette tarifeye özel bilindiği üzere ücretsiz Huawei marka HG8245x6-10 model modemi veriyorlar. Wi-Fi 6 destekli.
Anakart modelimde: ASUS Prime H610M-K
Fakat şu anda nedense 100 Mbit'e sınırlanmış / sabitlenmiş bir internet hızı alıyorum.
Ethernet bağdaştırıcı seçenekleride 100 Mbit'e sabitli gözüküyor zaten. Aşağıya görselini koyuyorum.
Çözüm olarak internette bayağı arama yaptım ve CAT6 Ethernet kablosu kullanımı akla ilk gelen çözüm tabii ki. CAT6 kabloda da, CAT5e kabloda da aynı senaryo. 100 Mbit.
Speed & dublex otomatik ayarda. 1 gigabit seçeneği de aynı sonucu veriyor.
Ethernet driverlarını kaldırıp yüklemeyi denedim olmadı.
Modem default ayarlarda.
Evde 1 adet Android TV, 2 iPhone, 1 adette PC kullanıyoruz. Hiçbir şey bağlı olmasa bile hız aynı tabii ki.
Wi-Fi'da ise telefonlarımızda Speedtest'ten test yaptığımızda 200-400 Mbit arası değişken hız alıyoruz.
Çözüm önerisi olan var mıdır?

1661093674414.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, uzun zamandır kullandığım TurkNet'ten, oturduğum apartmana Superonline fiber alt yapısı geldiğini görünce Superonline'a geçmeye karar verdim. TurkNet'e iptal talebimide bugün oluşturdum. Bugün Superonline'dan gelen ekip kurulumu yaptı. 249 TL'lik pakette tarifeye özel bilindiği üzere ücretsiz Huawei marka HG8245x6-10 model modemi veriyorlar. Wi-Fi 6 destekli.
Anakart modelimde: ASUS Prime H610M-K
Fakat şu anda nedense 100 Mbit'e sınırlanmış / sabitlenmiş bir internet hızı alıyorum.
Ethernet bağdaştırıcı seçenekleride 100 Mbit'e sabitli gözüküyor zaten. Aşağıya görselini koyuyorum.
Çözüm olarak internette bayağı arama yaptım ve CAT6 Ethernet kablosu kullanımı akla ilk gelen çözüm tabii ki. CAT6 kabloda da, CAT5e kabloda da aynı senaryo. 100 Mbit.
Speed & dublex otomatik ayarda. 1 gigabit seçeneği de aynı sonucu veriyor.
Ethernet driverlarını kaldırıp yüklemeyi denedim olmadı.
Modem default ayarlarda.
Evde 1 adet Android TV, 2 iPhone, 1 adette PC kullanıyoruz. Hiçbir şey bağlı olmasa bile hız aynı tabii ki.
Wi-Fi'da ise telefonlarımızda Speedtest'ten test yaptığımızda 200-400 Mbit arası değişken hız alıyoruz.
Çözüm önerisi olan var mıdır?

Eki Görüntüle 1492787

Müşteri hizmetlerini ara.

Telefonların modeline göre hız değişikliği olabilir. Bauhaus ta açık rulo CAT 6 kablo var.
10 gigabit bile veriyor. Önemli olan km de 100 ohm gibi bir değer olması veya 23 awg yazısı.
Üzerinde her CAT6 yazan kablo ile olmaz. 20 metrede 10 gigabit hız denedim çalışıyor. markası borsandı. Veya Tek-iş firmasının kablosu da doğru standartlarda.
Bizzat denemişliğim vardır.

Resimlerin yanında txt dosyası mevcut bakabilirsiniz.

Problemi Ugreen marka Cat6 kablosu alarak çözdüm. Bu sorunu yaşayanlara şiddetle tavsiyemdir. 3. denediğim kabloydu bu ve ordan burdan alınma cat6 kabloların dandik olduğu ortaya çıkmış oldu. Güvenilir işin ehli markalardan şaşmamak lazımmış.

Problemi Ugreen marka CAT6 kablosu alarak çözdüm. Bu sorunu yaşayanlara şiddetle tavsiyemdir. 3. denediğim kabloydu bu ve oradan buradan alınma CAT6 kabloların dandik olduğu ortaya çıkmış oldu. Güvenilir işin ehli markalardan şaşmamak lazımmış.

Max 1.000mi veriyor o kablo 10.000 mi bende alacağım ondan soruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı