Herkese merhaba, uzun zamandır kullandığım TurkNet'ten, oturduğum apartmana Superonline fiber alt yapısı geldiğini görünce Superonline'a geçmeye karar verdim. TurkNet'e iptal talebimide bugün oluşturdum. Bugün Superonline'dan gelen ekip kurulumu yaptı. 249 TL'lik pakette tarifeye özel bilindiği üzere ücretsiz Huawei marka HG8245x6-10 model modemi veriyorlar. Wi-Fi 6 destekli.
Anakart modelimde: ASUS Prime H610M-K
Fakat şu anda nedense 100 Mbit'e sınırlanmış / sabitlenmiş bir internet hızı alıyorum.
Ethernet bağdaştırıcı seçenekleride 100 Mbit'e sabitli gözüküyor zaten. Aşağıya görselini koyuyorum.
Çözüm olarak internette bayağı arama yaptım ve CAT6 Ethernet kablosu kullanımı akla ilk gelen çözüm tabii ki. CAT6 kabloda da, CAT5e kabloda da aynı senaryo. 100 Mbit.
Speed & dublex otomatik ayarda. 1 gigabit seçeneği de aynı sonucu veriyor.
Ethernet driverlarını kaldırıp yüklemeyi denedim olmadı.
Modem default ayarlarda.
Evde 1 adet Android TV, 2 iPhone, 1 adette PC kullanıyoruz. Hiçbir şey bağlı olmasa bile hız aynı tabii ki.
Wi-Fi'da ise telefonlarımızda Speedtest'ten test yaptığımızda 200-400 Mbit arası değişken hız alıyoruz.
Çözüm önerisi olan var mıdır?
Anakart modelimde: ASUS Prime H610M-K
Fakat şu anda nedense 100 Mbit'e sınırlanmış / sabitlenmiş bir internet hızı alıyorum.
Ethernet bağdaştırıcı seçenekleride 100 Mbit'e sabitli gözüküyor zaten. Aşağıya görselini koyuyorum.
Çözüm olarak internette bayağı arama yaptım ve CAT6 Ethernet kablosu kullanımı akla ilk gelen çözüm tabii ki. CAT6 kabloda da, CAT5e kabloda da aynı senaryo. 100 Mbit.
Speed & dublex otomatik ayarda. 1 gigabit seçeneği de aynı sonucu veriyor.
Ethernet driverlarını kaldırıp yüklemeyi denedim olmadı.
Modem default ayarlarda.
Evde 1 adet Android TV, 2 iPhone, 1 adette PC kullanıyoruz. Hiçbir şey bağlı olmasa bile hız aynı tabii ki.
Wi-Fi'da ise telefonlarımızda Speedtest'ten test yaptığımızda 200-400 Mbit arası değişken hız alıyoruz.
Çözüm önerisi olan var mıdır?
Son düzenleyen: Moderatör: