Merhaba. Normalde VDSL 50'ye 15 paketini sorunsuz kullanıyordum fakat 3-4 gün önce fiber aktif oldu ben de fibere geçtim. Fakat geçtiğimden beri ping spike dedikleri saliselik ping girip çıkıyor ve oyun donup geri geliyor. Kendi getirdikleri modem de vardı ben kendi Keenetic Hopper modemime kurduğumda da değişmedi. DNS vb her şeyi denedim ama sorun neden olabilir fiber kablosu vb olabilir mi? Bu dediğim olay rastgele gerçekleşiyor bazen 1 saat sorunsuz bazen 10 dakikada bir ve sadece ben bağlıyım internete Bufferbloat değil. Çoğu şeyi değiştim fakat bir şey değişmedi yaşayan varsa lütfn yardımcı olsun. Google ping SS'leri aşağıda.
Turknetten talep oluşturdum. Klasik ping tracert testi istendi. Konu biraz spesifik olunca her çalışan anlayacağını sanmıyorum ama en azından bir telekomcu gelip sinyale baksa ont cihazina baksa en azindan sorunu çözemese bile orada aramam. Kendim ont arayüzüne giremiyorum farklı bi model olduğu için yoksa ona da bakicaktim.
Turknetten talep oluşturdum. Klasik ping tracert testi istendi. Konu biraz spesifik olunca her çalışan anlayacağını sanmıyorum ama en azından bir telekomcu gelip sinyale baksa ont cihazina baksa en azindan sorunu çözemese bile orada aramam. Kendim ont arayüzüne giremiyorum farklı bi model olduğu için yoksa ona da bakicaktim.
O yüzden ben 3-4 kere daha arayıp bilgisine güvendiğim birisine denk gelmeye çalışıyorum. Bilgili ve ilgili birisi denk geliyor. Sizde öyle yapın bence. Türknet kullandığınız için Türk Telekom'un gelip bakması gerekiyor. Onların da hemen gelip bakacağını düşünmüyorum.