Fiber internette jitter kaç olmalıdır?

bloodyxTR

Centipat
Ben FTTH altyapısına sahip Türk Telekom'un fiber internetini kullanıyorum.

Jitter değerlerinin de göründüğü Türk Telekom'un hız testi sayfasından en yakın sunucuya test yapıyorum. (Türk Telekom'un test sayfası zaten speedtest.net üzerinden veri sağlıyor.)

Jitter değerlerim genellikle 0,1 veya 2 ms çıkıyor.

fiber internette bu jitter değerleri normal mi?

Bir de kablolar cam olduğu için jitter değerlerinin yüksek olmasının sebebi Türk Telekom'un sunucularından mı kaynaklanır? (Şikayetvar'a baktığımda fiber altyapıya sahip olmasına rağmen bazı kullanıcıların jitter değerlerinin yüksek olduğunu gördüm.)
Edit: Güncel

Son düzenleme:
Ben, VDSL bağlantı kullanıyorum. Genelde Jitter 1 ms çıkıyor. Zaman zaman da 2 ya da 3 ms oluyor. İnternet üzerinden edindiğim bir bilgiye dayanarak yazıyorum. İdeali 0 olmalıymış. Fakat Türkiyedeki altyapların sıkıntısı nedeniyle 1,2,3 ms değerleri normâl kabul ediliyor. Bina içi bağlantınızda bir sıkıntı yoksa - eski ve yıpranmış kablo vs - sizin yapabileceğiniz fazladan bir şey de yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı