Fiber modem önerisi

Suvolta

Hectopat
Yer
Ankara-İstanbul-Trabzon
Daha fazla  
Mevcut operatörü değiştirirken modemimi de değiştirmek istiyorum. Öncelikle hız ve ping testi için 100 Mbps'ye geçtim. Ancak sorun yaşamazsam 500 ya da 1000 Mbps'ye geçeceğim. Bütçe olarak çok uçuk olmamak kaydı ile 1500+ olarak belirledim. Altyapım fiber ont kutusu mevcut. Aklımdaki ürünü aşağıya bırakıyorum.

Keenetic Ultra AC2600.

Aklımda birkaç soru var. Bu ürün router olarak geçiyor ancak altyapı fiber olduğu için DSL modeme gerek kalmadan WAN üzerinden sorunsuz şekilde modem olarak kullanabilirim değil mi? Bilgisayar ile aramda 10-12 metre ve bir duvar bulunmakta kablosuz bağlantıda sorun yaşamam değil mi? Evde yaklaşık olarak 20 cihaz mevcut gün içerisinde birçoğu aktif olarak kullanılmakta herhangi bir problem yaşatmaz değil mi?

Bu ürün router olarak geçiyor ancak altyapı fiber olduğu için DSL modeme gerek kalmadan WAN üzerinden sorunsuz şekilde modem olarak kullanabilirim değil mi?

İstediğiniz Ethernet portunu WAN olarak atayarak kurulum başlatabilirsiniz.

Bilgisayar ile aramda 10-12 metre ve bir duvar bulunmakta kablosuz bağlantıda sorun yaşamam değil mi?

Extra DSL kullanıyorum 130 metrekare daire içerisinde kayıpsız 5GHz kullanabiliyorum. Ultra AC2600'ün Wi-Fi performansının iyi olduğunu düşünürsek 130 metrekare evde sorun yaşamadıysam sen hiç yaşamazsın.

Evde yaklaşık olarak 20 cihaz mevcut gün içerisinde birçoğu aktif olarak kullanılmakta herhangi bir problem yaşatmaz değil mi?

%1 sorun çıkarır diyorum; yani sorun çıkarmaz.

Siz istemeseniz bile servis sağlayıcı tarafından modem verilecektir.
Verilen modemin ara yüzünden hat ayarlarınızı almanızı öneririm.
VLAN ID gibi değerleri satın aldığınız Router'ın kurulumunda yazmanız gerekiyor.
%50 ihtimalle kurulumu yapamayabilirsiniz; bu durumda Keenetic çağrı merkezinden hafta içi akşam saat 18:00'e kadar destek alabilirsiniz; direkt yardımcı oluyorlar.

Siz istemeseniz bile servis sağlayıcı tarafından modem verilecektir.
Verilen modemin ara yüzünden hat ayarlarınızı almanızı öneririm.
VLAN ID gibi değerleri satın aldığınız Router'ın kurulumunda yazmanız gerekiyor.
%50 ihtimalle kurulumu yapamayabilirsiniz; bu durumda Keenetic çağrı merkezinden hafta içi akşam saat 18:00'e kadar destek alabilirsiniz; direkt yardımcı oluyorlar.
Yorumunuz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Önerebileceğiniz benzer bütçe de daha iyi modem var mı?

Keenetic'in üstüne tanımam.

Geçeceğim ISS ve Keenetic desteğiyle görüşme sağladım bana önerdikleri modeller Giga, Ultra ya da Peak modelleri oldu. Aralarından aklıma yatan Ultra modeli onu alacağım büyük ihtimalle. İlginiz ve yanıtlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı