Fiber nedir?

464718

Decipat
Merhabalar, modem olarak Türk Telekom'u kullanıyorum 16 Mbps hız alıyorum ve 100 TL ödüyorum ama Turkcell'in fiberi aynı fiyat ve 100 Mbps veriyor ben anlamadım bu işten bir şey nasıl oluyor? Beni bir aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber yüksek hızlı internettir, internet fiber optik kabloyla sağlanır. Altyapınızın desteklemesi gerekli.

Bölgende bakır kablolu altyapı varsa sana sağlayabileceği hız kısıtlıdır ve fiyatları bellidir ancak fiber kablolu altyapı varsa desteklediği hız yüksek olduğu halde fiyatlar bakır altyapılı bölgedeki ile birbirine çok yakındır. Altyapı sorgulaması yapıp bölgen hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

Fiber ışık hızında veri akışıdır. Ve çok yüksek hızlara ulaşabilir %100 100 Mbps üstü.

Bakır kablolu olmayan, fiber optik kablolu olan yüksek hızlı internettir. Ping süreleri iyidir. Üç tane çeşidinden bahsetmek isterim;
1-Eve kadar gelen fiber kablo
2-Apartmana kadar gelen fiber kablo
3-Mahalleye kadar gelen fiber kablo
En iyisi eve kadar gelen fiber kablodur. Diğer bahsettiğim yerlerden geliyorsa bakır kablo ile ek yapıyorlar.

Yani türk telekom beni şuan dolandırıyor mu?
Çok güzel açıklamışsınız çok teşekkürler diğer yorum yazan herkezede çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…