Fiber OBK kablosuna ek yapılması kaliteyi etkiler mi?

wowasse

Femtopat
Kabloda kırık oluştu. Ek yapıldı. Şimdi ONT cihazına girmek için dönüşen kısımda da ek var. Fiber cam kabloda ek ping kalitesini etkiler mi? Buna göre yeni kablo çektireceğim. Şu an İnternet yok. Yeni firmaya geçeceğim. Ayda 500 lira fatura alan TT gelsin yeniden çeksin 15 metre bir şey zarar etmeyeyim diyorum. Başkası da çekemiyor. Sadece Telekom ekiplerinde fiber makinesi var. Başka bulmak da yoruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek yapıldıysa bir sorun teşkil etmez hocam.
Merdiven altı firma İSS kullandığım için test edemeden İnternet kapatıldı. Ek bakırdaki gibi Ping ve kaliteyi etkilemiyorsa o zaman sorun yok boşuna çekip ne kendimi ne milleti yorayım bir sürü zımbırtısı var sanki Gigabit İnterner veriyorlar alacağımız VDSL hızları da ping önemli işte.

FTTH/GPON dediğimiz erişim, pasif ve çoklama(ekleme) üzerine kurulu. ONT'ye giden fiber lifine ek yapılması pek sorun olmaz.

Ki anlamak için ölçüm yapmak lazım. TT ekibi yapmıştır. Belirli aralıkların dışında olsaydı yeniden kablo çekimi yapılırdı.
Ölçüm yok adamlar sonlandırma cihazının kapaklarını tokatlayarak kapatıyor git bak ışık yanıyor mu diyor sadece.

Son düzenleme:
Merdiven altı firma ISS kullandığım için test edemeden İnternet kapatıldı. Ek bakırdaki gibi Ping ve kaliteyi etkilemiyorsa o zaman sorun yok boşuna çekip ne kendimi ne milleti yorayım bir sürü zımbırtısı var sanki Gigabit İnterner veriyorlar alacağımız VDSL hızları da ping önemli işte.

Ölçüm yok adamlar sonlandırma cihazının kapaklarını tokatlayarak kapatıyor git bak ışık yanıyor mu diyor sadece. :D Türk Telekom sağ olson modem ücreti dahil 400 TL'ye 35-50 Mbps veriyor zaten VDSL hızları için bu kadar zımbırtı cam kabloyla uğraşıyoruz rezillik. Hızda sıkıntı olmaz zaten Ping'de de olmaz diyorsanız teşekkürler o zaman sorun yok.

Hocam CAT6 DSL olarak mı geliyor yoksa sarı kablo mu geliyor? Onu anlayamadım.

Dostum bilmediğin şeylere yorum yapma. Git FTTH GPON araştır. 1000 Mbps alırsın en üst fiber teknolojisi şu an bu.

Fiber kablo daire içerisine kadar giriyorsa 1000 girmiyorsa 100Mbps'e kadar alınabiliyor hocam. Yoksa ben de biliyorum veri hızı sınırı olmadığını fiber kablolarda. Daha önceden saha elemanı olarak çalıştığım olmuştu :)

FTTH/GPON dediğimiz erişim, pasif ve çoklama(ekleme) üzerine kurulu. ONT'ye giden fiber lifine ek yapılması pek sorun olmaz.

Ki anlamak için ölçüm yapmak lazım. TT ekibi yapmıştır. Belirli aralıkların dışında olsaydı yeniden kablo çekimi yapılırdı.
Yani öyle bir ihtimal var diyorsunuz o zaman sıfırdan kurulum ücreti vereceğim için kabloyu sökeyim yeniden çeksinler. Kutu ile modem arasındaki kablo zaten Telekom'a ait başka yapabilen yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı