Fiber OBK kablosuna ek yapılması kaliteyi etkiler mi?

Dostum? FTTH demek zaten daire içine giriyor demek. Senin bahsettiğin sistem FTTB-ETH

Fiber kablo daire içerisine kadar giriyorsa 1000 girmiyorsa 100Mbps'e kadar alınabiliyor hocam.
Yanlış bilgi hocam bu. Daireye girmeyip apartmana giriyorsa FTTB olur. FTTB altyapısında da apartmana kurulan cihazın özelliğine göre 2.5 gbps hızlar bile alınabilir.

Yapılan eklerden sonra değerler ölçülmeden net bir şey söylenemez, TT kendisi Metro ethernet çektikten sonra son kontrolleri yapar öyle aktifler, eğer kayıp varsa ekler kontrol edilir.

Fiber var çok şanlısınız diyorlar fiyatları görünce bir gülme geliyor. VDSL özlüyorum ping sorunu kopma sorunu yoktu. Taş gibi kabloya da hiçbir şey olmuyordu 35 Mbps 400 liraya satılan ülkede ne fiberi.

Hocam Telekom'un verebildiği değerler onlar, sonradan yükseltmiş olabilirler mi bilmiyorum.
Eskiden gigabit ethernetli MDU cihazları yaygın olmadığı için 100 mbps geçilmiyordu dediğiniz gibi.
Ek yapılmış kabloda sinyal düzgün geldiği sürece sıkıntı çıkmaz. Malesef ölçmemişler ama eğer kullanımda sıkıntı çıkartmıyorsa sinyal de normaldir, sorun yoktur. Yani demek istediğim yapılan ek sizin bağlantınızı etkilerse sert etkiler, 3-5 ms ping yapmaz.

Yani öyle bir ihtimal var diyorsunuz o zaman sıfırdan kurulum ücreti vereceğim için kabloyu sökeyim yeniden çeksinler. Kutu ile modem arasındaki kablo zaten Telekom'a ait başka yapabilen yok.
Eksik okumuşsunuz. Ölçüm yapıp uygunluğuna bakıyorlar. Değerler belirli aralıklarda olmasaydı, baştan çekerdiler.

Eksik okumuşsunuz. Ölçüm yapıp uygunluğuna bakıyorlar. Değerler belirli aralıklarda olmasaydı, baştan çekerdiler.
Ölçüm yapmadılar sıkıntı orada. Teşekkürler cevap için garanti olsun diye kabloyu söküp atacağım baştan çekilsin parasını fahiş fahiş kablo hiçbir şey zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…