Fiber Olmadan 4 Mbps Hız Alınabilir mi?

xx1fatih1xx

Decapat
Arkadaşlar TTNET kullanıyorum internet hızım genelde 400 Kbps oluyor, fiber altyapımız yok. Eğer paket değiştirsem veya başka internet sağlayıcısına geçsem internet hızım 4-5 Mbps'ye ulaşabilir mi? İnternetten gerçekten çok çekiyorum. Tp-lınk modem kullanıyorum. Yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar TTNET kullanıyorum internet hızım genelde 400 Kbps oluyor, fiber altyapımız yok. Eğer paket değiştirsem veya başka internet sağlayıcısına geçsem internet hızım 4-5 Mbps'ye ulaşabilir mi? İnternetten gerçekten çok çekiyorum. Tp-lınk modem kullanıyorum. Yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim.
Soruyu tam anlamadım ama başlığa göre cevaplarsam fiber olmadan 4Mbps almak çok kolay zaten. Ayrıca 4Mbps 512KB/s'ye eşittir ki hızın gayet yakın.

ADSL/VDSL tercih ederseniz gene aynı hızı alırsınız. Çünkü diğer operatörler Türk Telekom'un altyapısı ile hizmet veriyor. Direkt olarak fiber araştırma yapmanızı öneririm.
Alakası yok. TTNet kullandığım zamanlarda internetim gün içerisinde istisnasız 20-25 kere kopuyordu ve bu yüzden DL hızımı 4Mbps'lere kadar düşürtmek durumunda kalıyordum. Sonrasında Superonline ADSL'e geçmiştim ve 8Mbps'i kayıpsız olarak kullanmaya başladım. Üstelik abartmıyorum, 2 senede 3-5 kere kesinti olmuştur, o da genel bakımdan dolayı.

Şu anda da 100Mbps Kablonet fiber kullanıyorum. Eski problemlerden kurtuldum ama ADSL/VDSL tercih edecek olsaydım, Superonline'ı tercih ederdim. TTNet'in altyapısını kullanıyorlar olayı hikaye. Bu laf kalabalığı, kullanıcılar başka firmaları tercih etmesinler diye TTNet tarafından ortaya atılmış bir şey. Evet, birçok yerde kablo altyapıları Türk Telekom'a ait fakat internet kalitesine abone yoğunluğu, santral kalitesi gibi birçok farklılık etki ediyor ve Superonline bu konuda TTNet'i ezer.

Alakası yok. TTNet kullandığım zamanlarda internetim gün içerisinde istisnasız 20-25 kere kopuyordu ve bu yüzden DL hızımı 4Mbps'lere kadar düşürtmek durumunda kalıyordum. Sonrasında Superonline ADSL'e geçmiştim ve 8Mbps'i kayıpsız olarak kullanmaya başladım. Üstelik abartmıyorum, 2 senede 3-5 kere kesinti olmuştur, o da genel bakımdan dolayı.

Şu anda da 100Mbps Kablonet fiber kullanıyorum. Eski problemlerden kurtuldum ama ADSL/VDSL tercih edecek olsaydım, Superonline'ı tercih ederdim. TTNet'in altyapısını kullanıyorlar olayı hikaye. Bu laf kalabalığı, kullanıcılar başka firmaları tercih etmesinler diye TTNet tarafından ortaya atılmış bir şey. Evet, birçok yerde kablo altyapıları Türk Telekom'a ait fakat internet kalitesine abone yoğunluğu, santral kalitesi gibi birçok farklılık etki ediyor ve Superonline bu konuda TTNet'i ezer.
Alakası olup olmadığına diğer arkadaşlar karar verir :)

Unutmadan ; istisnalar kaideyi bozmaz :)

Hmm. Galiba Mbps ile MB/s'yi karıştırdınız. Eğer yazıyı şöyle düzenleyecek olursak
Arkadaşlar TTNET kullanıyorum internet hızım genelde 400 Kbps oluyor, fiber altyapımız yok. Eğer paket değiştirsem veya başka internet sağlayıcısına geçsem internet hızım 4-5 MB/S'ye ulaşabilir mi? İnternetten gerçekten çok çekiyorum. Tp-lınk modem kullanıyorum. Yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim.
4-5 MB/S 32-40Mbps'ye eşit olur ve böyle bir tarife bulabileceğinizi düşünmüyorum.

Alakası olup olmadığına diğer arkadaşlar karar verir :)

Unutmadan ; istisnalar kaideyi bozmaz :)
Kelime oyunu yapma. Kullanıcı olarak kararı verdim işte. Altyapı konusu hikaye. İstisna veya değil, TTNet ADSL'den sonra, Superonline ADSL ile kayıpsız 8Mbps DL ve kesintisiz internet hizmeti almışsam, olay bitmiştir. Demek ki bu hizmeti bana TTNet de verebilirdi fakat işlerine gelmedi. Çünkü daha çok para uğruna milleti mağdur ediyorlar. Sonra da altyapı bizim, başka firmalara gitmeyin diye ağlıyorlar. Geçecekler o işi.

4-5 Mbps indirme hızına fiber olmadan ulaşılabilir. Teorik olarak yükleme için de aynı şey geçerli ama pratikte hiç görmedim.
Kelime oyunu yapma. Kullanıcı olarak kararı verdim işte. Altyapı konusu hikaye. İstisna veya değil, TTNet ADSL'den sonra, Superonline ADSL ile kayıpsız 8 Mbps DL ve kesintisiz internet hizmeti almışsam, olay bitmiştir. Demek ki bu hizmeti bana TTNet de verebilirdi fakat işlerine gelmedi. Çünkü daha çok para uğruna milleti mağdur ediyorlar. Sonra da altyapı bizim, başka firmalara gitmeyin diye ağlıyorlar. Geçecekler o işi.
Hocam dediğiniz doğru. Sözde 16 olan paketim 3,5-4'e kadar düşünce aradım. Santraldeki eleman beni aradığında sizi 4'e düşürmüşler dedi. Artık kafalarına göre mi yoksa çok indirme yapanı mı düşürüyorlar bilmiyorum ama yaptıkları kesin. Modemime 20-25 metre uzaktan fiber kablo geçiyor ama ben hala 4 Mbps mi yollasam 6 Mbps mi yollasam derdindeler. 60 binalık sokakta 2 binaya fiber kablosu çekili o kadar. Biz isteyince altyapı yok oluyor niyeyse.

Kelime oyunu yapma. Kullanıcı olarak kararı verdim işte. Altyapı konusu hikaye. İstisna veya değil, TTNet ADSL'den sonra, Superonline ADSL ile kayıpsız 8Mbps DL ve kesintisiz internet hizmeti almışsam, olay bitmiştir. Demek ki bu hizmeti bana TTNet de verebilirdi fakat işlerine gelmedi. Çünkü daha çok para uğruna milleti mağdur ediyorlar. Sonra da altyapı bizim, başka firmalara gitmeyin diye ağlıyorlar. Geçecekler o işi.

Konu hakkında konuşmayacağım. Sadece tanımadığınız insanlara hitap şeklinize dikkat edin lütfen.

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı