Fiber vs ADSL ping farkı ne kadardır?

MasterSlavePair

Kilopat
Arkadaşlar ben CS:GO oynamayı çok seven birisiyim ve sadece keyif olsun diye oynamıyorum. Oyunu ciddi şekilde oynuyorum. Malum ülkemizin Valve sunucularına olan mesafesi nedeniyle rekabetçi maçlarda ping değerim 80ms ile 120ms arasında oynuyor. Bu da çoğu pozisyonda beni geriye düşürüyor. Şuan 16Mbps Superonline internet tarifesi kullanıyorum ve speed test sonuçlarımda ping değerim 15-20ms arasında oynuyor.

Valve sunucuları ile aramdaki gecikmeyi düşürmek için fiber internete geçmeyi düşünüyorum fakat ne kadar etkisi olur bilmiyorum. Daha önceden geçip aradaki fark şu kadar diyebilecek birileri var mı acaba aramızda? Bir de bu fiber hattı bazı yerlerde apartmana kadar çekiyorlarmış. Bazılarında ise mahalleye kadar getirip 'hipernet' diye pazarlıyorlarmış. Apartmanda fiber kabinimiz yoksa mahalleye kadar gelen fiberi bakır kablolarla evime getirmiş olan paketlerden satın alsam, gecikme değerlerim arasında fibere kıyasla çok fark olur mu? Birde ek olarak kampanyayla gelen modemi beğenmezsem kendi alacağım modemde nelere dikkat etmeliyim? Yazarsanız çok sevinirim.

Konuyu umarım doğru yere açmışımdır hepinize iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı