Fiberi VDSL Yapmak

efe.varoll

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Lütfen düzgünce okuyup tüm sorulara tek tek cevap verin lütfen. Öncelikle ben senelerdir türk telekom fiber kullanıyorum. Haziran'da taahüt bitiyor ve şuan 24 mbps kullanıyorum. Fakat artık oyunlarda ping ve kasmalar çok oluyor ayrıca film veya dizi izlerken hız yeterli olmuyor donmalar takılmalar oluyor. Ve türk telekom sürekli internetimi yavaşlatıyor ki limitsiz kullanıyorum kota yok. Her hafta 2-3 kere müşteri hizmetlerini aramaktan bıktım. Türk.net'in 100 mbps kotasız internetine geçmek istiyorum ama onun için de ADSL veya VDSL gerekiyormuş. Acaba bunu nasıl çözerim? Bizim burada sadece türk telekomun fiber altyapısı var ve ben artık türk telekom kullanmak istemiyorum. VDSL nasıl bağlatırım? Ne kadar tutar? Sadece benim daireme bağlatıp diğer bina ve dairelere bulaşmama imkanım var mıdır? Sorun çıkar mı? Bağlatırsam yine 100 mbps alır mıyım? Ne yapmam gerekir? Bilen birileri yardımcı olursa sevinirim. Dediğim gibi kesinlikle artık türk telekom kullanmak istemiyorum, turkcell veya vodafone falan hiçbiri olmaz türk.net istiyorum.

Son düzenleme:
Bir tek kendinize VDSL bağlatamazsınız. NetSpeed deneyin.
Bence Netspeed denemesin ama, haklı. Sadece size özel VDSL bağlatılacağını sanmıyorum. Site yöneticisi ile görüşüp durumu diğer sakinlere belirtmen ve teşvik etmen gerekiyor. Ki Türk Telekom'un huyunu da biliyorsun zaten.

Türk Telekom Fiber altyapısından hizmet veren bilindik markalardan biri (Millenicom, NetSpeed vs.) ve daha az şikayet aldığı için önerdim. Bence denemeye değer

Milenicom kullanan arkadaşım var hiç memnun değil netspeed de gerek yok 35 mbps almayı düşünmüyorum. Türk.net e geçmek istiyorum napayın? Başka bir altyapı yok sadece türk telekom fiber var. VDSL için kutu getirip kursak onu sadece bizim daireye bağlasak olmaz mı? Ne kadar tutar mesela fiyatı? Yoksa en kötü gene türk telekom 50 mbps geçicem ki hiç istemiyorum. Yarın bir türk telekom bayi tanıdığımıx var ona gidip araştırıcaz bakalım. Olursa yazarım bilgilenmek isteyen olursa bakar. Bu arada malatya'dayım yapabilecek tanığı olan varsa yazsın.

Kutu getirseniz de olmaz. VDSL ve Fiberoptik altyapı malzemeleri farklıdır. Gidip en baştan santralden kablo çekip eve bağlasanız bile size port açmazlar. Tek olduğunuz için.
Neden port açmasınlar ki? Yani sonuçta ben karşılamış oluyorum. Mesela en az kaç kişi lazım? Binada 30 daire var.
Kutu getirseniz de olmaz. VDSL ve Fiberoptik altyapı malzemeleri farklıdır. Gidip en baştan santralden kablo çekip eve bağlasanız bile size port açmazlar. Tek olduğunuz için.
Bir de türk telekomun fiberi galiba binaya kadar bakır tel ordan sonra fiber oluyormuş galiba. Onu araştırsak belki fiber yerine VDSL takabiliriz daire girişine. Başka bi çözüm önerirseniz daha iyi olur komşular baya kıl çoğunun da taahütü vardır hiç uğraşılmaz sıkıntı yaşarım.

30 haneyi fiberden VDSL'e geçiş konusunda ikna et gerisi kendiliğinden hallolur.

30 haneyi fiberden VDSL'e geçiş konusunda ikna et gerisi kendiliğinden hallolur.
Onun ben de farkındayım da çoğunun taahütü duruyo onları öğrenmek gerekir. Bazısı internet kullanmıyo. Yarın bi bayiyle görüşücez bakalım belki istisna yapılıyor olabilir. Bir şekil halletmem lazım yoksa haziranda tekrar türk telekom 50 mbps ye geçicem ki hiç istemiyorum dediğim gibi. Başka önerisi olan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…