Fibernet VDSL altyapı ile fiber kullananlara modem veriyor mu?

Makaleler
8
TTNET VDSL altyapı ile 100 mbps Fibernet internet veriyor. Fiber altyapı olanlara modem veriliyor, ben VDSL altyapı üzerinden fiber paket kullanıyorum. Peki bana modem verilir mi? Sonuçta aynı paketi alacağım, verilmezse haksızlık olurdu.

Son düzenleme:
aylık ne kadar hocam ? toplam

Haksızlık olmaz çünkü fiber modemlerin yanında PON cihazı veriliyor. Bu aletler pahalı oluyor genelde. Ayrıca siz VDSL destekli herhangi bir modemi alıp kullanabilirsiniz. Ama fiber altyapıda sadece operatörün modemini kullanabiliyorsunuz genelde. Ayrıca Telekom fiber modemlerde kira ücreti alıyor.

Süperonline yok burada maalesef. Taahütlü internet istiyorum, fiyat garantisi için.
Altyapınız VDSL ve VDSL hizmet alacaksanız, hayır büyük ihtimalle size modem verilmez. Faturaya ek Türk Telekom VDSL modem satın alabilirsiniz. Sözleşmeniz bittiğinde modem sizde kalır. Çünkü modemi satın aldınız. Kendi istediğiniz bir modemi de satın alabilirsiniz.

Fiber'de ise modem yine satın alınmaz. Türk Telekom 15 TL kiralama ücreti alır ve size modem kiralar. Sözleşmeniz bittiğinde modemi Türk Telekom'a göndermekle mükellefsiniz. Göndermezseniz cayma bedeli + modem ücreti öderseniz. Bazı metodlarla kendi VDSL modeminizi de Fiber HGW cihazı gibi kullanabiliyorsunuz ama çoğunlukla ISSler buna engel oluyor. Sanırım bir Türknet karşı değil bu işleme. SoL kesinlikle karşı. Kendi FİBER HGW cihazından başka bir cihaz kullanılmasını istemiyor.

VDSL kampanya yok artık. VDSL de fiber olarak geçiyor.

VDSL kampanya yok artık. VDSL de fiber olarak geçiyor.
VDSL -> HİPERNET
FİBER -> FİBERNET

Paket isimleri aynı evet bu doğru. ADSL için bile Fiber adlandırması kullanıyor artık Türk Telekom. Durum belirttiğim gibi. Size kiralık modem göndermeyecekler FİBER'de olduğu gibi. VDSL'de iseniz size modemler önerecekler, 12/24 aylık taksitler sunarak satmak isteyecekler.

Tüm Fiberlerde ve Kablonet'in hizmetlerinde kiralama, ADSL-VDSL'de ise satın alma durumu yaşanır. Paketin adının ne olduğunun önemi yok. Aldığınız altyapı türüne göre aldığınız hizmet değişir.

İfadeler: Pxn
Satın almak mı mantıklı kiralamak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…