Fibernetten HiperNet'e geçiş

521007

Hectopat
Arkadaşlar selamlar. Ben şu an bir sitede oturuyorum ve fibernet destekliyor oturduğum daire, ancak bu sitenin hemen 250-300 metre gerisindeki bir başka apartmana taşınacağım. Ancak orada daireyi sorguladığımda sadece HiperNet'in olduğu gözüküyor. Şimdi ben Türk Telekom fibernet kullanıyorum ve en yoğun zamanlarda bile 90 download 8-9 arası da upload alıyorum. Taşınacağım dairede HiperNet olduğundan ve ufak bir araştırma sonucu HiperNet'in daireye kadar ulaşmadığını öğrendim. Şimdi benim şu an aldığım internet değerleri HiperNet'e geçtiğimde aynı şekilde devam edecek mi? Onu merak ediyorum. Eğer aynı değerleri alamayacaksam daireme fibernet çektirebiliyor muyum? Çünkü fibernet altyapısı ilk olarak benim taşınacağım apartmandan geçip sonra siteye ilerliyor. Sitede olmasına rağmen apartmana fibernet koymamışlar. Sorularımı aydınlatırsanız çok sevinirim.
Bir de oturacağım dairenin altyapısı şunları destekliyor onu da fotoğraflarım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (613).png
    Ekran Görüntüsü (613).png
    23,6 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran Görüntüsü (614).png
    Ekran Görüntüsü (614).png
    47,9 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef şu an aldığınız değerleri yeni adresinizde alamazsınız çünkü oranın altyapısı en fazla 41 Mbps destekliyor.
Yeni adresinizde dairenize fiber de çektiremezsiniz çünkü altyapı VDSL. Tabii bina sakinleriyle konuşup fiber altyapı talebinde bulunabilirsiniz orası ayrı. Ama fiber gelir mi, gelirse ne zaman gelir bilinmez.

Evet, arkadaşın da dediği gibi sitede ikamet eden kişilerle anlaşıp birlikte fiber başvurusu yapmanız gerekiyor. Bildiğim kadarı ile ücret talep ediyorlar ki genelde eski binalara yıkılma riskinden dolayı fiber çekmiyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı