Fibimnet nasıldır?

IRamazanI

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oturduğum bölgede Türk Telekom altyapısı olmadığı için NetSpeed kullanamıyorum bölgemde fibimnet var. Fibim net nasıl bir internet? CS:GO, Valorant, PUBG mobilde ping değerleri nasıl? Müşteri hizmetleri iyi mi? Cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Aradan biraz zaman geçmiş ama yanıtlayayım. Yaklaşık 10 aydır fibim net kullanıyorum. Modemleri çok dandik. Yeni firma olduğu için 1-2 modem değişmişler şu an en son bana gelen sorunsuz dediklerinde evet sorun yok ama yine fiber için kötü. Sadece 2.4 GHz var modem ve tam hız almak imkansız. 50 Mbps için konuşuyorum. Daha önceleri ara ara bazı cihazlarda bağlantı sorunları yaşanıyor internet kopuyordu o konuda beni kanser ettiler ama sonunda çözdüm. Daha sonra getirdikleri modemde de böyle bir sorun olmadığını söylediler.

Ben Access Point kullanıyorum. Bir Access Point almadan o modemle internet kullanılmaz onu diyeyim. Nadiren problem yaşıyoruz. Öyle hız düşmesi falan pek yok. Ama şöyle sorunlar yaşadım. Mesela 5-6 arayla 2 defa 1 hafta süren bazı sitelere girememe problemi. Yani en basitinden ASUS'un sitesine Microsoft Store'a bile girememek. Bunu düzelttiler ama işte can sıkıyor. Bir gece Ping'im 2000'e çıktı. Aradım teknik servis ilgilendi sabah kontrol ettim düzelmişti. Bu tip sorunlar nadir oluyor o yüzden canımızı çok sıkmıyor.

Bu tip sorunlar dışında 5 GHz'lik Access Point'imi kullanarak alabildiğim hız en düşük 48 Mbps. Upload'ım normalde 5 Mbps'di ama 15 oldu bir anda. Gece 100 Mbps'e çıkartıyorlardı ama onu artık yapmıyorlar zaten sözleşmede yazan bir şey de değildi. Yani eğer düzgün bir Access Point'iniz varsa hızları tam alıyorsunuz. Speedtest üzerinden yaşadığım yerdeki sunucuları üzerinden test yaptığımda ping 3'ü geçmiyor. Evet 3.

Müşteri hizmetleri bence çok dost canlısı. Hem eve gelen teknik ekip hem de çağrı merkezi çalışanları tüm kibarlıklarıyla yardımcı olmaya çalışan insanlar.

Tüm deneyimime baktığımda zorunlu olarak yıllarca malum firmanın ADSL hizmetini kullanmaktansa Fibim Net'i tercih etmekten elbette memnunum. Altyapımda başka fiber hizmeti yok. Bu durumda zaten Fibim'den başka bir seçeneğim de yoktu.

Arkadaşlar bağlattım. İlk dakikalar hüsran yaşadım 25/5lik pakette kablolu iken 20 Mbps indirme görüyordum Wi-Fi ise vasattı 2 duvar ötede 5-6 Mbps hız görüyordum. Müşteri hizmetlerini aradım resetleme yaptılar.
Şu an kablolu ve kablosuz hemen hemen aynı hızları alıyorum. Kablosuz (Wi-Fi) iki duvar öteden bilgisayar ile bağlantı hızlarım aşağıdadır. Upload yüksek vermişler Max 5 pakette . Tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…