FidelityFX Super Resolution VRAM kullanımı

Tdark3451

Hectopat
Merhaba Technopat ailesi. Hayırlı bayramlar diliyorum herkese, şimdi soruma gelecek olursak bu teknoloji VRAM kullanımı düşürüyor mu? İnternette birkaç video buldum fakat çok değişken sonuçlar veriyor bizzat kullanıp test eden varsa ve paylaşırsa mutlu olurum evet soru birçoğunuza göre belki gereksiz görünebilir fakat 4 GB VRAM olan bir ekran kartı maalesef günümüzde her oyunu yüksek ayarlarda açamıyor kart iyi olsa bile bu teknoloji acaba faydalı olur mu ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Piksellerle ile ilgili olduğu için VRAM kullanımının pek değişeceğini düşünmüyorum. Yalnız şu olabilir bir oyun ultra ayarlarda 5GB VRAM kullanıyorsa, o ayarlarda FSR aktif edilince de aynı VRAM miktarını kullanabilir veya biraz düşebilir fakat artmaz. 2 ve 4 GB VRAM'li kartların oyunlarda FSR testlerine baktığımda onlar da 6 ve 8 GB VRAM'li kartlar gibi yükseliş yaşamışlar, pek etkilenmemişler.

Örneğin 4 GB VRAM, bir oyunun ultra ayarında yetersiz kalıp fazla performans düşürüyorsa orada FSR açmak yerine yüksek ayara getirilip FSR ultra quality seçeneği açılıp denenebilir. Sanırım şu sıralar bu testin yapılabileceği en iyi oyun Resident Evil Village. Kendin test edip notlarını alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı