FIFA 22 ve 23 CPU 'over temperature' hatası

İşletim sistemi
Windows 10

CodexQQ

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2X16GB) TRIDENT Z DDR4 3600Mhz CL18 (16'da olabilir)
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG SSD 980 PRO 500GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 3080
Anakart
Asus Z490-F Gaming
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i9-10850K CPU @ 3.60GHz
Bundan 1 sene öncesinde FIFA 22 oynuyordum ve 40-50 dakika arasında sürekli CPU over temperature error alıyordum 6-7 ay önce hiçbir şekilde çözemediğim için FIFA 22'yi bırakmıştım. FIFA 23 çıktığı içinde alıp tekrar oynamak istedim aynı hatayı alacağımı hiç düşünmemiştim çünkü bilgisayarıma format da atmıştım.

Sistem özelliklerimi belirttim, bunlar da minidump dosyalarım:

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden NVIDIA sitesi üzerinden kurdum.
Aygıt Yöneticisi'nden kullanılmayan şeffaf görünen tüm aygıtları kullandım.
CMD üzerinden scannow vs bunun gibi birkaç şey daha yaptım
Tüm driverlarımı güncelledim anakart vs.
Steam üzerinden FIFA için 10 kere dosyaları doğrulama yaptım.
Windows üzerinden belleklerimi test edip herhangi bir hata ile karşılaşmadım başarıyla tamamlandı.
BIOS sürümümü en son sürüme getirip güncelledim.
BIOS'tan CPU fan cha 1 cha 2 kısmını Turbo'ya alıp denedim
FIFA açıkken işlemci ısımı kontrol ettim ve 90'ın üzerinde aldığımı ve kendi işlemcimin (i9 10850K) sınırının 100 olduğunu kontrol ettim.
Ekran kartının %17'sini maximum %25'ini kullanırken 80 derece üzerinde ısı aldığını tespit ettim

Bunlar yapabildiğim şeyler birkaç ufak şey daha yaptım fakat hatırlayamıyorum tam olarak elimden gelen her şeyi yaptım ve çözüme maalesef ulaşamadım oyuna girdiğimden 10 - 15 dakika süre sonrasında bazen mavi ekran bazen de donuyor ve yeniden başlatıp herseferinde CPU overtemperature error aldım.
Minidumpta ise genel olarak ntoskrnl.exe ile karşılaşıyorum genel olarak bellek kaynaklı olduğu söyleniyor ama belleklerimde bir sıkıntı bulamadım test sonucunda her şey gayet normal.

Bunun haricinde PUBG, CS, LoL ve özellikle Escape from Tarkov da oynuyordum uzun süreler oynadım ve hiçbir zaman bu hata ile karşılaşmadım FIFA'nın hem 22 hem 23 sürümünde bu hatayla karşılaştım ve çözüme gerçekten ulaşamıyorum 2 saati de geçtiğinden iade de edemiyorum ve gerçekten artık aşırı sinir bozucu bir hal almaya başladı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
PS 3 Kolu kullanıyorum daha önce başka bir kol kullandım bluetooth şeklinde aynı kol u arkadaşımda kullandı o almıyordu o kol takılı iken de hata alıyorum o yüzden şuan ps3 kolu kullanıyorum eski sürücüyü kaldıramamış olabilir miyim bluetooth kullandığım kolu

Dualshock sürücülerini kurduğum yerden kaldırmayı denedim ne kadar başarılı oldum bilemem hiçbir kol vs takmadım klavyeden ve mouse den sadece oyunu deneme amaçlı oynamaya çalıştım ve sonuç yine aynı cevap bekliyorum yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim :/

Birileri yardımcı olabilir mi :/

PS 3 Kolu kullanıyorum daha önce başka bir kol kullandım bluetooth şeklinde aynı kol u arkadaşımda kullandı o almıyordu o kol takılı iken de hata alıyorum o yüzden şuan ps3 kolu kullanıyorum eski sürücüyü kaldıramamış olabilir miyim bluetooth kullandığım kolu

Dualshock sürücülerini kurduğum yerden kaldırmayı denedim ne kadar başarılı oldum bilemem hiçbir kol vs takmadım klavyeden ve mouse den sadece oyunu deneme amaçlı oynamaya çalıştım ve sonuç yine aynı cevap bekliyorum yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim :/

Birileri yardımcı olabilir mi :/
Arkadaşlar bir kişi yardımcı olmayacak mı gerçekten

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı