FIFA 23 kırılmış (!)

Siz okuduğunuzu anlayın sonra muhatap olalım.
 
EA Sports senelerdir neredeyse aynı oyunu çıkartıp, ufak tefek değişiklikleri "devrimsel değişiklikler" gibi öne sürüp her sene aynı fiyatlandırmayla aynı oyuna para verilmesini istemesi dolandırıcılık değil de ne? Yıllardır bu oyuna emek verip oynayanların momentum saçmalığı yüzünden kendisinden çok daha az tecrübeli kişilere maç kaybetmesi emek hırsızlığı değil mi? Yani demem o ki bir İtalyan atasözünün de dediği gibi; herkesin suçlu olduğu yerde kimse suçlu değildir.(!)

Öncelikle şunu anlamakta gerek var. Korsan kullananlar iki gruba ayrılıyor; birincisi imkanı varken korsan kullanmayı tercih edenler, ikinci grup ise imkanı olmadığı için mecburen korsan oyunlara yönelenler. Senin namusunu korur gibi koruduğun oyun şirketlerinin zarar etmesini sağlayan birinci grup. İmkanı olduğu halde korsan kullananlar, istedikleri oyun kırılmayınca mecburen orijinal oyun almak zorunda kalıyorlar. Bundan dolayı oyun şirketleri korsan oyun yüzünden bu kitlenin kazandıracağı gelirden mahrum kalıyorlar.

İkinci grup ise; maddi durumları olmadığından dolayı orijinal alamayıp korsana yönelen grup. Bu kişiler oynamak istedikleri oyun kırılmamış olsa bile, birinci gruptakiler gibi orijinal oyun alamazlar ve firmaya bir gelir getiremezler. Dolayısıyla da firmanın zararına olmaz.

Araştırırsan görürsün, ekonominin kötü olduğu ülkelerde korsan daha yaygın kullanılıyor. Sen istediğin kadar vaaz ver, ülkedeki korsan oyun kullanımını bitiremezsin. Bu iş "korsan oynamayın" demekle olmuyor. Öncelikle insanların neden korsana yöneldiğini anlaman lazım.

Benim korsana teşvik ettiğim ya da korsan kullanmanın ahlaklı bir davranış olduğunu savunduğum yok. Benim kızdığım nokta sen sanki otoriteymiş gibi "orijinal oyun alacak parası olmayanlar oynamasın" diyorsun. Buna sen mi karar veriyorsun? Ahlak bekçisi misin?
 

FIFA 23 kırılamaz ki. Online oyunları kırmak çok zor. Sahte sitelere kanmayınız. FitGirl'in falan çok var. Reddit'ten falan o grupların siteleri ne araştırın indirirken. Millet sonra virüs yedim diye ağlıyor.


Hocam maalesef her sene aynı oyunu 1-2 güncelleme ile 70 dolardan satmak yasal ama bu oyunların kopyasını bedavaya indirmek yasal değil bunlara göre. Ben anlatmayı bıraktım çünkü anlamak istemiyorlar bence. Ben korsan indiriyorum bazen alamadığım oyunları. Alabildiklerimiyse alıyorum. Bunu yapmak bile emek hırsızlığı maalesef bunlara göre. En basitinden konsoldan aldığın oyunu tekrar PC'de oynamak için satın almalısın hem de aynı fiyattan. Bu yasal mı peki? Bence değil. Mesela optimizasyonu sorunlu çalışmayan oyunları 70 dolardan satmak yasal mı? Ya bilgisayarımda çalışmazsa? Millet sırf bunun için bile test amaçlı olarak korsan oynayabiliyor. Yani korsan kullanmak emek hırsızlığı değil bence bazı durumlarda. Ya zaten çalma yok ki burada? Kopyayı Steam'den parayla değil başka siteden bedavaya indiriyorsun. Burada çalma yok ki. Sadece firmalar para kazanamıyor o kadar.
 

Kırılamaz derken hocam, daha sımdı cracklı ındırdım yaslandım koltuga karıyer modu oynuyorum
 
An itibariyle, hatta epey önce gerçek manasıyla kırıldı. Doğru kaynaktan indirirseniz bir şey olmaz.
 
Hırsızlığı legalleştirmeye çalışmış, okumaya değmez.
 
Bunu yazarken kırılmamıştı şu an kırıldıysa bilemem hocam. Genellikle çok nadiren kırılır. Bilgisayarım serviste şu an görmemem çok normal. Gelince bakarım kırıldıysa eğer.

Kırılamaz derken hocam, daha sımdı cracklı ındırdım yaslandım koltuga karıyer modu oynuyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…