Çözüldü FIFA Online 4 oynarken sistem sıfırlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SonOyuncu

Hectopat
Daha fazla  
Çok sevdiğim ve zevk ile oynadığım bir oyun FIFA Online 4.
Henüz yeni çıktı ama çok sardı beni.
İlk günlerde oynamaya başladım bilgisayarım çok rahat yüksek grafiklerde kaldırabiliyor bu oyunu.
Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077 gibi oyunları oynarken işlemcim maximum 70-80 derece civarına dayanıyordu.
Fakat FIFA Online 4 oynarken işlemcim 100 derece olup kendini korumak için reset atıyor.
Bu sorun Minecraft 1.17 sürümünde de geçerli.
Bu sorunu yaşayıp çözüm bulan veya herhangi bir fikri olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Not: Termal macunu bugün sabah yeniledim gayet yeni gibiydi aslında. Witcher 3 oynarken 70 üstü görmedim.

Çözüm
Fifa Online 4 yüksek sistem isteyen bir oyun değil. 100 dereceyi görmesi için üzerine über yük binmesi lazım ki bu pek mümkün değil. Dolayısıyla sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. FPS kısıtlayıcı kullanmayı deneyebilirsin belki çözüm olabilir öte yandan driverlerı kontrol etmeni tavsiye ederim. İşlemci modeline göre arama yaparak başka benzer sorun yaşayan varmı yine kontrol edebilirsin.
Fifa Online 4 yüksek sistem isteyen bir oyun değil. 100 dereceyi görmesi için üzerine über yük binmesi lazım ki bu pek mümkün değil. Dolayısıyla sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. FPS kısıtlayıcı kullanmayı deneyebilirsin belki çözüm olabilir öte yandan driverlerı kontrol etmeni tavsiye ederim. İşlemci modeline göre arama yaparak başka benzer sorun yaşayan varmı yine kontrol edebilirsin.

Çözüm
İşlemcim AMD A10 9. NESİL.Driver derken ekran kartından mı bahsediyorsunuz?

İşlemcim AMD A10 9. NESİL.Driver derken ekran kartından mı bahsediyorsunuz?
Kafam ekran kartına gitmiş saçmalamışım siz söyleyince farkettim.. CS:GO oynuyor musunuz? O oyunda da yük daha çok işlemciye biniyor. Fikir açısından yön gösterebilir. FPS'i limitleyerek yükü azaltabilirsiniz. Şuan için tek önerebileceğim çözüm bu.

Kafam ekran kartına gitmiş saçmalamışım siz söyleyince fark ettim. CS:GO oynuyor musunuz? O oyunda da yük daha çok işlemciye biniyor. Fikir açısından yön gösterebilir. FPS'i limitleyerek yükü azaltabilirsiniz. Şu an için tek önerebileceğim çözüm bu.

CS:GO'yu bir süre önce bıraktım. 180-200 FPS arası gidip geliyordu (med-high arası). İşlemci ise 80 dereceydi ortalama. FPS limiti yaptım sanırım sorun çözüldü 3-4 maç oynadım reset atmadı PC. Teşekkür ederim gelişme olursa haberdar edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO'yu bir süre önce bıraktım. 180-200 FPS arası gidip geliyordu (med-high arası). İşlemci ise 80 dereceydi ortalama. FPS limiti yaptım sanırım sorun çözüldü 3-4 maç oynadım reset atmadı PC. Teşekkür ederim gelişme olursa haberdar edeceğim.
Rica ederim sorununuz çözüldüyse ne mutlu 👍🏻

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı