YouTube Fifine A6T beklenen performansı vermiyor

Retro_otaku

Hectopat
Selam arkadaşlar,

YouTube kanalım için şu mikrofonu aldım:
👉 Fifine AmpliGame A6T RGB Yayıncı USB Mikrofon Seti

Cihaz aslında gayet kaliteli görünüyor, etraftaki sesleri güzel kesiyor ve temiz kayıt alıyor ama nedense benim beklediğim performansı veremedi. Sorunun benden mi yoksa ayarlardan mı kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum.

Kullandığım yazılımlar:

🎬 Video düzenleme: CapCut

📺 Canlı kayıt: OBS Studio

🎧 Ses kaydı için: Audacity

Duyduğuma göre bazı yazılımlar sesi kaydederken işleyip (noise reduction, compressor, limiter vs.) direkt “mikrofon” gibi tanıtıyormuş. Böylece gerçek zamanlı işlenmiş ses kaydı alınabiliyormuş. Bu tarz bir çözüm arıyorum çünkü sesim direkt kayda girerken daha dengeli olsun istiyorum.

👉 CapCut ile yaptığım seslendirme örnekleri:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

👉 OBS Studio ile yaptığım seslendirme örneği:

Saf mikrofon kaydı (ek kayıt):

Her türlü öneriye açığım. Sizce bu mikrofonun hakkını vermek için hangi ayarları veya yazılımları denemeliyim?
Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

VoiceMeeter Banana ile güzel bir ekolayzer ayarı yaparak arzuladığın sesi elde edebilirsin. Mikrofondan ve kişiden kişiye eko ayarları çok değişiklik gösteren bir durum deneme yanılma yöntemiyle doğru sonuca kendin varabilirsin veya internet üzerinden aynı mikrofonu kullanan kişilerin eko ayalarını kopyalayabilirsin.

Steelseries Sonar üzerinden ayar yapmanızı tavsiye ederim. Maono Fairy 903 ve Blackshark V2'nin mikrofonuyla birlikte kullanıyorum.

AI Noise Cancellation veya Noise Gate ayarlarıyla dip sesten çok rahat kurtulursunuz. Ekolayzer için hazır profiller var. Kendi ayarınızı da yapabilirsiniz.

Örneğin ben bu şekilde kullanıyorum.

1755420531174.png

SteelSeries Sonar üzerinden ayar yapmanızı tavsiye ederim. Maono fairy 903 ve BlackShark v2'nin mikrofonuyla birlikte kullanıyorum.

AI noise cancellation veya noise gate ayarlarıyla dip sesten çok rahat kurtulursunuz. Ekolayzer için hazır profiller var. Kendi ayarınızı da yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2557411

Ah şu başıma tonlarca iş açan uygulama. Çok kullanışlı hazır ayarları da güzel ama bir türlü barışamadım sonar ile SteelSeries kulaklık kullanmamam rağmen :D

Steelseries Sonar üzerinden ayar yapmanızı tavsiye ederim. Maono Fairy 903 ve Blackshark V2'nin mikrofonuyla birlikte kullanıyorum.

AI Noise Cancellation veya Noise Gate ayarlarıyla dip sesten çok rahat kurtulursunuz. Ekolayzer için hazır profiller var. Kendi ayarınızı da yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2557411
şu anki mikrofomumla bu yazılımı kullanabilirmiyim steelseries deyil malum cihazım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı