FIFINE K688 alınır mı?

Darquesse7

Hectopat
Daha fazla  
Kulaklığımın mikrofonu çok iyi olmadığı için mikrofon arayışındaydım ve bunu, bir izlediğim yayıncı kullandığı için listemdeydi. İndirime girdiğini gördüm fakat detaylı bilgi sahibi değilim. Şu anki fiyatı 4900 TL, normalde fiyatı 6000 seviyelerinde. Bu fiyata değer mi? Çok negatif bir yanı mevcut mu? Yayın açmayı veya video çekmeyi planlıyorum, orada kullanabilirim; onun dışında genel olarak sadece Discord'da kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten güzel bir mikrofon ve bu indirimden yararlanmak gayet mantıklıdır hocam, globalde bu mikrofonu shure SM7b ile karşılaştırıyorlar resmen, bence kaçırmayın fazlasıyla kalitelidir. Eğer stüdyo kalitesinde profesyonel ses kaydı almayacaksanız, XLR esnekliğini ileride olduğu için de bir artı bence almayı düşünüyorsanız alınabilir bir modeldir.

Ben Fifine T683 kullanıyorum güncel olarak. Yayın yapıyor ve Discord'da arkadaşlarımla konuşuyorum. Başka sorunuz vs. varsa sorabilirsiniz.

Teşekkür ederim, XLR ne anlama geliyor ne işe yarıyor hiçbir fikrim yok onu açıklayabilirseniz sevinirim. Dip sese sahip olduğunu söyleyen bir video ile karşılaştım fakat OBS'ten sanırım küçük ayarlarla çözülebiliyor o konuda da bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

XLR bir bağlantı türüdür. USB gibi düşünebilirsiniz ama biraz daha profesyonel tarafı temsil eder. XLR bağlantısını kullanmak zorunda değilsiniz mikrofonun USB bağlantısı da var ama daha profesyonel bir kayıt almak için (yayınlar videolar vs.) Ses kartı alırsanız XLR bağlantısını takarsanız çok daha düzgün bir ses performansı alabilirsiniz.

Dip ses sorunun %90'ı OBS ayarları ile çözülebilir. Hatta Discord'un gürültü engellemesi bile çözebilir. Fifine'ın çoğu mikrofonunda var bu problem bende de T683 var. İsterseniz elinize ulaştığında birlikte yaparız mikrofon ayarlarını.

Teşekkür ederim. Sanırsam oyun içeriği için XLR gibi bir bağlantıya ihtiyacım yok o halde. Siz bu arada Fifine BM63 gibi bir mikrofon standı da satın aldınız mı yanında? Bu arada evet discordun kendi gürültü engellemesi otomatik çözüyor sanırsam.

Oyun tarafında ses kartına hiç ihtiyacınız yok aslında ses kartı ve XLR bağlantı sadece podcast, stüdyo kaydı dublaj kayıtları için vs. ihtiyaç duyulabilir. Benim aldığım T683 mikrofon ( Link ) standı ile birlikte geldi. Mikrofon zaten pahalı olduğu için mikrofonun kendi koluna çok bir yatırım yapmamışlar o kadar iyi değil ama BM63 gayet kaliteli bir boom ARM'dır ve almayı düşündüğünüz mikrofonun içeriğinde stant var mı yok mu çözemedim ama yoksa BM63 bakılabilir kalitelidir.

Yok sanırsam benim aldığımda, sipariş verdim bu arada sizle konuşurken iyice içime sindi bir yandan araştırıyordum. Yanında onu önermişler o sebeple sormuştum. Ona daha sonra bakarım şu anlık kendi küçük standı ile kullanırım. Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı