Ee tabi frontend ile uğraşıyorsan, UI & UX tasarım araçlarını bilmen lazım. Fakat bunun için öyle sıfırdan bir eğitim almak? pek mantıklı gelmedi. Zaten açıp baksan nasıl kullanman gerektiğini çözmen lazım. Sen geliştiricisin, tasarımcı değil. O yüzden o kadar gelişmiş figma eğitimine gerek yok.
Figma özelinde düşünme. Tasarımlar; psd (photoshop), adobe xd gibi farklı formatta gelebilir. Çoğu zaten benzer UX alışkanlığı oluşturmuş. Nasıl kullanman gerektiğini 5-10dk içinde çözmen beklenir. Öyle kasmana gerek yok yani.
Birçok UI kit ve tasarım mevcut. Al birini geç. Sıfırdan niye yazmakla uğraşıyorsun.
Benim elimde; 2 adet dashboard ve 1 adet landing page (içinde onlarca tasarım var) template var. toplam 20-25$ falan vermişimdir. Çoğu website olan projelerimin tasarım kısmını buradan alırım.
1.5 yıldır flexbox kullanmadan nasıl yaşadın, pardon kodladın?
Figma uzmanlık belirtisi değil : ). Web tasarımdan ziyade web app kısmını odaklan. Örnek veriyorum (reklam olarak algılamayın. Gayet güzel ve kullanışlı siteler); Dashboard olan her şey, excalidraw, jsoncrack(Türk biri yaptı), tldraw (altyapısı ve AI tarafında güzel şeyler yapıyorlar), playcode.io, stacktblitz, chatgpt, google sheets vs gibi aklıma çok gelmedi şuan. Bu tarz tasarımdan ziyade, kullanıcıya sunduğu tool kit önemli. Buralara odaklan. Boşver tasarımı.
Şunu belirteyim, "ben frontend developer olmayacağım ben web tasarımcıyım" diyorsan yukarıdaki dediklerimi unut, UI ve CSS dibine kadar öğren.