Figür boyamak için ekipman önerisi

Domuz

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2022
Mesajlar
52
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B550M-DS3H
Amd Ryzen 5 5600
Asus GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB
XPG Gammix D35 (2x8) 3200MHz CL16
Kingston NV2 1TB
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle benim bulduğum ekipmanları size atayim. Sla yazcı kullanıyorum onu da göz önünde bulundurarak değerlenirirseniz sevinirim.

Airbrush: https://share.temu.com/sna3ccMtPiA airbrush daha iyi olabilirdi ama şimdilik bu yeterli olur gibi.

Fırçalar: https://share.temu.com/t7uMywrQtMA ve https://share.temu.com/DlN4VmnBKAA

Airbrush boyası gerekir mi? Yoksa düzgün bir akrilik boya seti yeterli olur mu alırsam bunu alırım Max https://share.temu.com/e12QyNduImA

Boya konusunda kararsızım cadence pahalı gibi geliyor. Artdeco'nun boyalarını mı alsam yoksa cadence'ninkileri mi artdeco fazlasıyla uygun o yüzden onu düşünüyorum. Şu an bir de multisurface premium olayları var. Bunların normallerinden farkı nedir bilmiyorum.

Cadence.

Artdeco.

Birinde 10 boya var birinde 24 aynı fiyat ki bence bunu da almak gereksiz daha da ucuza kapatabiliriz artdeco ile bu işi.


_gl = 1*3IP1rp*_up*mq.*_gs*mq.&gclid = CJ0kcqjw7DM-bhcoarısalfk4v8vscgynz2zfhd-IKZE-JQM4pqucxu3kwmzybQE05YZX6Q4urldg_yaAM07EALW_wcb

Şu iki kombinasyon yeterli olur gibi geliyor. Cadence almak yerine hem multisurface boya hem pastel ve metalik renkleri de barındırıyor.

Mat vernik: https://www.hepsiburada.com/cadence-subazli-vernik-mat-120-ml-p-HBV000007UYMC?magaza=Ankara Hobi mat vernik yeterli olur gibi düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz.

2 adet hızlı yapıştırıcı: https://www.hepsiburada.com/akfix-7...200ml-50gr-p-HRYAMAZLI-200?magaza=Hepsiburada

Multisurface boya alırsam astara gerek var mı? https://www.hepsiburada.com/polisan-universal-gri-astar-sprey-boya-400-ml-p-HBCV00000R6YNL?magaza=MURATOĞLU YAPI

10'lu boya saklamak için şişe: https://www.hepsiburada.com/avese-1...et-sisesi-10-lu-p-HBCV00002R6OQ8?magaza=avese airbrush boyası almazsam bunu alacağım sonuçta renkleri karıştırarak yapacağım için sonrasında oluşacak boya farklarından korumak için lazım bence.

Zımpara: https://www.hepsiburada.com/atlass-atlas-sunger-rulo-zimpara-150-kum-p-HBCV0000854YA3?magaza=ÖZKOCAYAPIMARKET

Bir de boyayı inceltmek için olan ekipmanlar neler bilmiyorum. Onlar hakkında da öneride bulunursanız sevinirim.

@Siyah Martı @Valkyrie3d
 
Son düzenleme:
Öncelikle şunu belirteyim geçtiğimiz yaza kadar boyama yapmıyordum, eski konulardaki birkaç boyama örneğimi beğendiysen yazdıklarımı dikkate alabilirsin.

Listene farklı lenslere sahip büyütüç gözlüğü de ekle.

Olabildiğince ince detay fırça sayısını yüksek tut. Kalın fırçalara model çok büyük olmadıkça ve temelde tek renk (gölgelendirmeler zaten detay fırçalarla) modeller dışında pek ihtiyacın olmaz. Mesela ilk fırça linkindeki ürün ya da çok benzeri bende mevcut, şimdi olsa onu almazdım. Ama bugün Jon Snow'un büyük boyuttaki Ghost'unu boyarken orta kalınlıktaki bir fırçası işimi gördü, ince fırçası az. 2. linkteki ürün tarzındaki fırçaların sayısını çeşitlendirebilirsin, bende tırnak boyama ve makyajda kullanılan fırçalardan bile var.

Airbrush kullanmıyorum ama yakın zamanda araştırmıştım, dual action olması iyi ama o tip bir kompresör ile çok verim alamazsın, tanklı kompresör almak istemiyorum diyorsan en azından düz hava borulu bir ürün al. Bana sorarsan baktığın tip ürünlerden alma daha iyi.

Bende boya olarak ağırlıklı olarak Artdeco, vernik olarak Cadence, gene boya olarak Rich seti ve Adel metalik set var. Astar olarak Casati akrilik gri astar öneririm, nalbur ya da Bauhaus'dan alman daha iyi olur. Bu boyalar ucuz ürün olduklarından kapatıcılıkları az ama çoklu katman atarak iş görüyorlar.

Dolgu macunu olarak Pole ahsap dolgu macunu, yapıştırıcı olarak Mitra Apel 2li set, mavi.

150 kum zımpara fazla agresif olur.

Boya sonrası için sprey vernik uygulaman da iyi olur.
 
Son düzenleme:
Macun olarak çift metal macunu öneririm.
Boya olarak rich kullanıyorum.

Airbrush başlangıçta çok gerekli değil bence. Boyaları çok pahalı. Camsil ile inceltip akrilik boyalar kullanılabiliyor ama çok zahmetli ve yer yer nozzle'ı tıkayabiliyor.

Vernik alırken mat ve parlak olarak 2 tane almaya özen göster.

Maskeleme yapmak için çeşitli ekipman ve malzemeleri araştırıp uygun ürünleri seç. Bence en önemlisi bu.

Ve en önemlisi mutlaka ıslak palet al. Boya işlemi yeri geldiğinde günler sürüyor. Hem boya ziyan etmeni engelliyor hem de renk tutturmak ile uğraşmana gerek kalmıyor.
 

Sla yazıcılar için macun almaya gerek var mı zaten destekler çok az pütür bırakıyor kalanları temizlemek için de ince bir zımpara iş görür diye düşünüyorum ama kaçlık almam iyi olur onu bilmiyorum airbrush konusunda da haklısınız fakat şimdilik fazla para harcamak istemiyorum kıvrımlı boru zorluk çıkartırsa kompresörü direk airbrusha bağlamayı düşünüyorum sprey vernik almamamın sebebi de verniği de inceltip airbrusha koyuyorlar ve sonuçların da iyi olduğu söyleniyor bilemiyorum tek sıkıntısı vernik zaten mat olacağı için incelttikten sonra ne kadar işime yarıyacağı yarı mat almak daha iyi olacak gibi büyüteçli gözlüğü de araştıracağım.


Ufak bir araştırmadan sonra airbrush boyası almaktan vazgeçtim camsil ile inceltme olayı tehlikeli fakat izopropil alkol saf su ve gliserini karıştırarak yaptığınız bir açıcının normal bir airbrush boyasından farkı yok diye söyleniyor parlak vernik pek almak istemiyorum anime figürlerinde pek güzel durmuyor gibi ama önerinizle yarı mat almaya karar verdim ıslak palet ve maskeleme ürünlerine de göz atacağım.
 
Çok parçalı bir modeli birleştirirken birleşme noktalarında boşluk kaldığı durumda macun ihtiyacı duyarsın.

SLA baskı aldığın için bence Bosch süper fine sünger zımpara bile tek başına işini görebilir. Koçtaş, Bauhaus ya da nalburlarda zımpara yüzeyine dokunarak da seçim yapabilirsin, az kumlular agresif olur, modeli çizer. Mini eğe seti de alabilirsin alternatif olarak ama aynı esnekliği sağlamaz tabii.

Parlak vernik göz gibi yerler için iyi oluyor, cam hissi veriyor.
 
Son düzenleme:
Bu arada sana en önemli ürünü söylemeyi unuttum. Mutlaka saç kurutma makinesi ya da ısı ayarlı hava tabancası al. Figür boyarken ince bir boya ile kat kat boya atman gerekiyor. Katları atarken kurumasını beklemek yerine sıcak hava tabancasıyla çok hızlı şekilde boyanın kurumasını sağlayabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…