Öncelikle şunu belirteyim geçtiğimiz yaza kadar boyama yapmıyordum, eski konulardaki birkaç boyama örneğimi beğendiysen yazdıklarımı dikkate alabilirsin.
Listene farklı lenslere sahip büyütüç gözlüğü de ekle.
Olabildiğince ince detay fırça sayısını yüksek tut. Kalın fırçalara model çok büyük olmadıkça ve temelde tek renk (gölgelendirmeler zaten detay fırçalarla) modeller dışında pek ihtiyacın olmaz. Mesela ilk fırça linkindeki ürün ya da çok benzeri bende mevcut, şimdi olsa onu almazdım. Ama bugün jon Snow'un büyük boyuttaki Ghost'unu boyarken orta kalınlıktaki bir fırçası işimi gördü, ince fırçası az. 2. linkteki ürün tarzındaki fırçaların sayısını çeşitlendirebilirsin, bende tırnak boyama ve makyajda kullanılan fırçalardan bile var.
Airbrush kullanmıyorum ama yakın zamanda araştırmıştım, Dual Action olması iyi ama o tip bir kompresör ile çok verim alamazsın, tanklı kompresör almak istemiyorum diyorsan en azından düz hava borulu bir ürün al. Bana sorarsan baktığın tip ürünlerden alma daha iyi.
Bende boya olarak ağırlıklı olarak artdeco, vernik olarak cadence, gene boya olarak rich seti ve adel metalik set var. Astar olarak casati akrilik gri astar öneririm, nalbur ya da Bauhaus'dan alman daha iyi olur. Bu boyalar ucuz ürün olduklarından kapatıcılıkları az ama çoklu katman atarak iş görüyorlar.
Dolgu macunu olarak pole ahsap dolgu macunu, yapıştırıcı olarak mitra apel 2'li set, mavi.
150 kum zımpara fazla agresif olur.
Boya sonrası için sprey vernik uygulaman da iyi olur.