Fiio K7 vs K11 R2R vs Topping DX3 Pro+

Normalde, K7'deki DAC "teknik olarak daha kabiliyetli olduğu" ve THX amplifikatörler barındırdığı için K7'ye yakındım. Fakat Reddit'den birisiyle görüşme şansı yakaladım.
Bizzat K7 ve K11 R2R'ı Ananda Nano ile birlikte kullanmış. "Nano, K7 ile fazla parladı ve kafa ütüledi dolayısıyla bence R2R daha uygun" dedi
@Novelist yorumunuz nedir hocam? Paylaşılan konudan okuduğum kadarıyla siz de K7-Nano eşlemişsiniz. K7 mi dersiniz K11 R2R mı?

Son düzenleme:
Normalde, K7'deki DAC "teknik olarak daha kabiliyetli olduğu" ve THX amplifikatörler barındırdığı için K7'ye yakındım. Fakat Reddit'den birisiyle görüşme şansı yakaladım.
Bizzat K7 ve K11 R2R'ı Ananda Nano ile birlikte kullanmış. "Nano, K7 ile fazla parladı ve kafa ütüledi dolayısıyla bence R2R daha uygun" dedi
@Novelist yorumunuz nedir hocam? Paylaşılan konudan okuduğum kadarıyla siz de K7-Nano eşlemişsiniz. K7 mi dersiniz K11 R2R mı?

R2R biraz daha sıcak karakterli hava frekansları o kadar da rahatsız etmez bu yüzden K7 ye parlak demiş olabilir.

Normalde, k7'deki DAC "teknik olarak daha kabiliyetli olduğu" ve THX amplifikatörler barındırdığı için k7'ye yakındım. Fakat Reddit'den birisiyle görüşme şansı yakaladım.
Bizzat K7 ve K11 r2R'ı ananda nano ile birlikte kullanmış. "nano, K7 ile fazla parladı ve kafa ütüledi dolayısıyla bence r2r daha uygun" dedi.
@Novelist yorumunuz nedir hocam? Paylaşılan konudan okuduğum kadarıyla siz de k7-nano eşlemişsiniz. K7 mi dersiniz K11 r2r mı?

DAC satın aldın mı?

R2r diğer ikisi kadar iyi değil, onlar kadar çözünür dinamik ses çıkarmadığı için daha az yorucu, daha sıcak hissedilmesinin bir sebebi de bu diye düşünüyorum. K7 ile DX3 arasında seçim yapmak kolay, akm çipleri essden daha müzikal daha havadar çalıyor. Nano'nun karakterine daha uygun k7, ayrıca dengeli çıkışı da unutmayalım, 2K MW güç verebiliyor, fazla güç her zaman daha iyidir.

Son düzenleme:
DAC satın aldın mı?

R2r diğer ikisi kadar iyi değil, onlar kadar çözünür dinamik ses çıkarmadığı için daha az yorucu, daha sıcak hissedilmesinin bir sebebi de bu diye düşünüyorum. K7 ile DX3 arasında seçim yapmak kolay, akm çipleri essden daha müzikal daha havadar çalıyor. Nano'nun karakterine daha uygun k7, ayrıca dengeli çıkışı da unutmayalım, 2K MW güç verebiliyor, fazla güç her zaman daha iyidir.

Henüz DAC'ı değişmedim. Xonar AE PCIe ses kartım ve Douk Audio u3 Mini (1300mW @32 ohm) amplifikatör ile kullanıyorum şimdilik.
K11 R2R da alsam K7 de alsam 4.4mm kullanmayı planlıyorum. 4.4 ile K11 R2R 1300mW ve K7 2W veriyor ikisi de son derece fazla Ananda Nano için.

K7 sahne genişliği bakımından nasıl? Daha çok tek kişilik oyunlar oynuyorum. Müzik ve oyun işini tek elden çözsün istiyorum.

Son düzenleme:
Henüz DAC'ı değişmedim. Xonar AE PCIe ses kartım ve Douk Audio u3 Mini (1300mW @32 ohm) amplifikatör ile kullanıyorum şimdilik.
K11 R2R da alsam K7 de alsam 4.4mm kullanmayı planlıyorum. 4.4 ile K11 R2R 1300mW ve K7 2W veriyor ikisi de son derece fazla Ananda Nano için.

K7 sahne genişliği bakımından nasıl? Daha çok tek kişilik oyunlar oynuyorum. Müzik ve oyun işini tek elden çözsün istiyorum.

1.PNG

Bu ayarları yap, ses denetim masasından 24 bit 44100hz e ayarla cihazı. Dengeli kablo olarak aliexpressten openhearth öneririm. Bu arada kabloyu kesin al baya fark ediyor. Kutudan çıkan rezalet. Bu setup'ın üzerine çıkmak için HE1000SE ve K17 ikilisi kurulmalı'ki hatrı sayılır fark olsun, Nano ve K7 ikilisi öyle bir ikili. Bu paylaştığım ekolayzer ayarı temel de oratory'e ait, ben özelleştirdim. Bu ayarlar başta kulağına iyi gelmese bile bir kaç gün kullan ve alış. Alıştıktan sonra büyük zevk alacaksın, sonrasında kendinde özelleştirebilirsin.

Bu setup'ın üzerine çıkmak için HE1000SE ve K17 ikilisi kurulmalı'ki hatrı sayılır fark olsun, Nano ve K7 ikilisi öyle bir ikili.

Öyle mi diyorsunuz hocam ya?

Bu paylaştığım ekolayzer ayarı temel de oratory'e ait, ben özelleştirdim.

Fark ettim hocam oratory kullanıyorum ben de zaten. Tanıdım hemen oradan baz aldığınızı.

K7 alayım o halde. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Almışken bluetooth da olsun dedim, K7BT tercih ettim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı