Filament ipleniyor

qwertycan

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar curadan geri çekmeyi aktifleştirdiğim halde sonuç hüsran oluyor nasıl daha temiz bir baskı alabilirim? Bu iplenme sorununu çözemiyorum da.
Cihaz ender3 V2 nozzle 215 tabla 60 derecede basıldı bu baskı ama çok kötü bir sonuç oldu.
1- Bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim?
2- Şu an bu baskıyı nasıl temizliyebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20231018_202846.jpg
    143,7 KB · Görüntüleme: 127
  • IMG_20231018_202931.jpg
    332 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_20231018_202951.jpg
    211,5 KB · Görüntüleme: 87
Nozzle 205 al. Porima onermiyorum bundan sonra tinyLab ve Robo90 dene.

Slicer ayarların gayet mütevazi, ilk katman hızını 25'e de çekebilirsin. İpliklenme de aşırı kötü durmuyor, alevi hızlıca geçirince o parçada bir şey kalmaz.

Kendi V2'mde ben çekme hızını 40mm/sn, mesafesini de 5mm olarak kullanmıştım. Porima PLAları da parçaya bağlı olarak 205 ve 215 olarak kullandığım zamanlar oldu.

Geri çekme ve itme hızı, çekme miktarı, baskı sıcaklığı ve soğutma ayarı ipliklenmeyi etkiler.

Slicer ayarlarında geri çekildiğinde Z sıçramasını da aktive etmişsin, o kafanın (filament basmıyorken)bir yerden başka yere giderken bir miktar yukarı alınmasını sağlar böylece support ve parçaya çarpma riskini azaltır, üst yüzeyi çizmesini engeller ama ipliklenmeyi de bir miktar arttırır çünkü normalde yüzeye sürterek nozül ucu silinirken bu şekilde o silmeye izin verilmemiş olunur. Makine kalibrasyonun ve montajının iyi olduğu kabulünü yaparak parça çok civcivli değilse yani birbirinden ayrı çok sayıda dikey support ve/veya modelin parçacıkları yoksa kapatsan da olur.

Bu iplenme sorunu başka bir basksıdada gene başıma gelmişti hocam resimde pek anlaşılmıyor ama çakmak ile temizlemiştim bişeye benzemedi üstüne bide zımpara yaptım hepten bozuldu. parçaya göre nozzl sıcaklığını neye göre ayarlamam gerekir hocam ?

Dosya Ekleri

• IMG-20231014-WA0000.jpg
    71,2 KB · Görüntüleme: 91
Sıcak basarsan parça daha sağlam olur yani ABS/PETG yerine sıcak basılmış bir PLA da bazı durumlarda işini görebilir, bendeki ekmek kızartma makinesinin mandalı Tough PLA mesela. Nozül delik çapını arttırırsan 0.4mm nozüldeki kadar hızlı basamazsın, daha sıcak basarsan hotende biraz yardım etmiş olursun, kaybın azalır.

Bunun dışında pek de sıcak basmak istemezsin, hem ipliklenme artar, hem de supportlar daha fazla parçaya kaynar. Sıcaklık farkı filamentin daha parlak ya da mat olmasına da sebep olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…