Filament önerisi

garides35

Kilopat
Merhaba ön sipariş olarak Bambu Lab A1 siparişi verdim1-2 hafta sonra gönderim saglanacak olarak görünüyor. Filament almak istiyorum ama hangi filamenti alacağımı bilmiyorum. F/P olarak filament markası önerebilir misiniz hangi siteden alıyorsanız?

Aklımda bu markayı almak var.

Son düzenleme:
eSun PLA HS modeli bu yazıcı için daha uygun ama Türkiyedeki fiyatları biraz fazla. Muadili olarak A1 mini ve P1S cihazlarında Porima PLA kullanıyorum baskı kaliteleri oldukça yakın. Porima PLA kullanıp tablaya yapışma sorunları yaşanlar oldu ama ben hiç yaşamadım.

eSun PLA Plus olarak 4-5 yıl önceki plastik makaralı olanları kullanıyordum. Yavaş makinelerde iyiydi. Hızlı makinede yorum yapmaya yetecek kadar baskı almadım ama eSun kalitesinin üzeceğini sanmıyorum.

Maalesef durum pek öyle olmuyor esun PLA+larda, ipliklenme acayip dercede eğer sıralı baskı modunu kullanırsanız sorun olmaz ama normalde çok fazla ipliklenme oldu, nem ile alakası yok yeni pakettede aynı sorun. Esun PLA-HS aldım ama onu da etek olmadan kullanmak imkansız neredeyse 2 rulo almıştım baktım yapışma sorunu var kapalı paket olanı iade edip esun PLA+ ile değiştirdim. Yazıcım p1s bu arada. Sizce esundan başka marka bir filament kullanılmalımı yoksa %40 daha uygun olan markalara yönenilmeli mi? Microzey, filamix, porima gibi markalar kullanılabilir mi?

Bambu Lab A1 yazıcımda esun PLA+ kullandım ipliklenme az HS olanda da etek olmadan sorunsuz baskılar aldım, alıyorum.

Bambu Lab A1 yazıcımda esun PLA+ kullandım ipliklenme az HS olanda da etek olmadan sorunsuz baskılar aldım, alıyorum.

Helal olsun peki kullandığınız PLA'te ne ve baskı öncesi prit sürüyor musun? Yatak sıcaklığınız kaç? Ben çünkü Bambu Lab P1S yazıcımda textured pei PLA'te kullanmama rağmen Esun PLA HS beyaz kalkıyor istisnasız, etek attığımda bile biraz kalktığı belli oluyor. Bu da normal Esun PLA+ la aldığım baskı;

Baskı öncesi bir şey sürmüyorum, yatak sıcaklığı 65 ve dokulu pei plaka kullanıyorum. İpliklenme var ama bu kadar değil.

Merhaba alıntıma bakabilirsiniz.

A1'de esunda PLA+da kullandım ama baskılarda destekte falan sorun yaşadığım oldu birkaç kez. Kalite olarak iyi. O fiyat bandında Creality Hyper PLA tavsiye ederim tablaya çok iyi yapışıyor hiçbir sorun yaşamadım baskılarımda. Porimada ve esun PLA+da desteğin falan tabladan kalktığı oldu.

A1 creality hs pla da ilk katmanı düzgün basmıyor. Esun pla hs de profili esun pla+ seçince bende düzgün basıyor. Creality için bir çok ayar yaptım yine de ufak tefek hatalar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…