filettonun bayatı nozzle'ı tıkıyor deneyimledim onayladım p1s'teBen birkaç defe porima kullandım ve hiçbirinden memnun kalmadım şu an kullandığım filamentlere göre pahalı ve kalitesiz, bu aralar filetto kullanmya başladım kalitesinden memnunum bayatken hiç deneme şansım olmadı, bir de filettodan önce filamix kullanıyordum ondan da çok memnun kaldım 6 ay rutubette beklemesine rağmen bayat haliyle hiç çıt çıt kırılmadı ve hiç tıkanma yaşatmadı.
Merhaba. Porima filament almıştım, dün geldi. Aldığıma bin kere pişman oldum. Yazıcı sürekli tıkanıyor, tablayı tutmuyor, filament çıkmıyor. 15 baskıda bir kere olsun başarılı sonuç vermedi. 3 tane almıştım kalan 2 taneyi iade edeceğim. Bana üzmeyecek düzgün bir filament önerir misiniz? PLA olmalı, çok kaliteli basabilmeli. Esun düşünüyorum. Daha iyi öneriniz varsa söyler misiniz? Creality ve esun arasında kaldım. Daha çok daha iyi öneri varsa bekliyorum.
Bu dediklerinize katılmıyorum. Son 6 yıldır birçok farklı yerli filament markasını kullandım ve ciddi bir sorun yaşamadım. Elbette birkaçında filament biraz bayat çıktı ama bu çok nadir oldu. Yerli markaların fiyatları da gerçekten çok uygun. Mesela şu an Microzey 1kg pla'yı sadece 380 TL’ye bulmak mümkün. Fiyat-performans açısından oldukça başarılılar.Yazıcı aldığımdan beri hiç yerli kullanmadım, yorumlar olsun videolar olsun hep uzak tuttu yerli markalardan. Geçenlerde alayım dedim bazı markalar yurt dışı ürünler ile fiyat konusunda yaraşır
Polymaker kullanıyorum hem kaliteli çıktı veriyor hem de dokusu farklı. Filament depomda indirimde şu an oradan aldım.
Yazıcı aldığımdan beri hiç yerli kullanmadım, yorumlar olsun videolar olsun hep uzak tuttu yerli markalardan. Geçenlerde alayım dedim bazı markalar yurt dışı ürünler ile fiyat konusunda yaraşır.
Polymaker kullanıyorum hem kaliteli çıktı veriyor hem de dokusu farklı. Filament depomda indirimde şu an oradan aldım.
Yazmışlar ama söyleyim operatör hatası yaşadığınız durum birazda. Baskı aldığınız modelden tutunda. Chamber sıcaklığı 30 dereceyi geçince kapağını çıkarmamanıza kadar bir sürü neden var. Dahası filamenti baskı aldığınız sıcaklık ayarı her zaman makara üzerinde yazan değerlerle aynı olmuyor. Özellikle bu tarz yazıcılarla daha yüksek sıcaklıklarda baskı alıyorsunuz. 3D printer işi eskisine göre çok pratik olsada hala işin çoğu operatörde kalıyor sadece amela kısmı azaldı hey gidi günler eskiden kağıtla tabla kalibrasyonu yapardık. İşte küp kalibrasyonları yapardık. Sağolsun yazıcılarımız eskisine göre çok daha iyi çok daha kısa sürede baskı alıyor. Tabi eskiden gelmeyenler bu zorlukları görmedikleri için biraz sorun yaşayınca sorunu filamente ya da makinaya direk atabiliyor.Merhaba. Porima filament almıştım, dün geldi. Aldığıma bin kere pişman oldum. Yazıcı sürekli tıkanıyor, tablayı tutmuyor, filament çıkmıyor. 15 baskıda bir kere olsun başarılı sonuç vermedi. 3 tane almıştım kalan 2 taneyi iade edeceğim. Bana üzmeyecek düzgün bir filament önerir misiniz? PLA olmalı, çok kaliteli basabilmeli. Esun düşünüyorum. Daha iyi öneriniz varsa söyler misiniz? Creality ve esun arasında kaldım. Daha çok daha iyi öneri varsa bekliyorum.
Yazmışlar ama söyleyim operatör hatası yaşadığınız durum biraz da. Baskı aldığınız modelden tutunda. Chamber sıcaklığı 30 dereceyi geçince kapağını çıkarmamanıza kadar bir sürü neden var. Dahası filamenti baskı aldığınız sıcaklık ayarı her zaman makara üzerinde yazan değerlerle aynı olmuyor. Özellikle bu tarz yazıcılarla daha yüksek sıcaklıklarda baskı alıyorsunuz. 3D printer işi eskisine göre çok pratik olsa da hala işin çoğu operatörde kalıyor sadece amela kısmı azaldı hey gidi günler eskiden kağıtla tabla kalibrasyonu yapardık. İşte küp kalibrasyonları yapardık. Sağ olsun yazıcılarımız eskisine göre çok daha iyi çok daha kısa sürede baskı alıyor. Tabii eskiden gelmeyenler bu zorlukları görmedikleri için biraz sorun yaşayınca sorunu filamente ya da makineye direk atabiliyor.
Noozle parçasıdır dediğiniz. Pirinçden yapıldığından zamanla parçalanabiliyor noozle'lar.Hocam bu konuda size katılıyorum bu yeni tam otomatik yazıcılar yüzünden kimse mekaniğe bakmıyor herkes bas tuşa çalıştır yapıyor fakat şu tıkanma konusunda evet operatörün etkisi gerçekten çok ama filamentte sütten çıkmış ak kaşık değil benim nozzle da küçücük metal parçası çıkmıştı artık nereden gelmişse.
Noozle parçasıdır dediğiniz. Pirinçden yapıldığından zamanla parçalanabiliyor Noozle'lar.
Bu ihtimal düşük ama dediğinizde olabilir. Yalnız sizdekide şansmış ha üretici bakımsızıda size denk gelmiş. O firmanın adınını öğrenebilir miyim? Oradan satın alırken renk ihtiyacım olmazsa başka tarafa bakayımHocam bu konuda size katılıyorum bu yeni tam otomatik yazıcılar yüzünden kimse mekaniğe bakmıyor herkes bas tuşa çalıştır yapıyor fakat şu tıkanma konusunda evet operatörün etkisi gerçekten çok ama filamentte sütten çıkmış ak kaşık değil benim nozzle da küçücük metal parçası çıkmıştı artık nereden gelmişse.