Filement önerisi

MuroRado

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara / Keçiören
Merhaba arkadaşlar,

3D baskı ile ilgilenenler için kaliteli ve fiyat-performans açısından en iyi filament markalarını araştırıyorum. Piyasada birçok seçenek var ancak hem baskı kalitesi yüksek hem de makul fiyatlı olanları bulmak bazen zor olabiliyor.

Kendi tecrübelerim ve duyduklarım doğrultusunda aşağıdaki kriterleri sağlayan filamentleri önerir misiniz?

✅ Yüzey kalitesi iyi olan.
✅ Az büzülme ve çatlama sorunu yaşayan.
✅ Nozulu fazla tıkamayan ve akışkanlığı iyi olan.
✅ Uzun vadede stabil performans veren.
✅ PLA, PETG veya ABS fark etmeksizin uygun fiyatlı olan.

Kendi kullandığınız ve memnun kaldığınız filament markalarını ve varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Hangi marka/modeli kullandınız, hangi yazıcıda nasıl bir sonuç aldınız?

Şimdiden teşekkürler!

Creality Ender 3 V3 KE Hızlı 3D Yazıcı

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun yıllar eSun PLA kullandım. Hızlı makineye geçtiğimde eSun PLA HS ve PETG HS kullandım. Çok memnunum. Uzun süre açıkta kalsa da bozulmuyor. Artık ülkemizde eSun'un fiyatları yüksek olduğu için yerli olan Porima, Valment ve Makerment filamentlerini denedim.

Porima kalite olarak eSun kalitesine çok yakın filamentler üretiyor.

Valment renk seçeneklerinden dolayı yöneldim Porima kadar iyi değil evet ama kalitesi çok da uzak değil. Tek sorunları makaraları kolay kırılıyor.

Makerment de oldukça kaliteli. Koyu gri, fildişi ve haki renklerini denedim. Renkleri güzel. Mat olduğu belirtilmemiş olmasına rağmen mat. Mat PLA'nın dokusu hoşuma gitmediği için memnun değilim.

Bu markaları açıkta bıraktığımda nemlenmeden doğan ipliklenme tabiki oluyor. Kurutunca sorunsuz kullanılıyor. Çubuk kraker gibi kırılma yapmıyorlar.

P1S ve A1 mini makinelerinde kullandım. Hiçbirinde tıkanma yaşamadım. Maksimum hacimsel hız yerli markalarda 18-20 mm^3/sn önerilse de eSun HS gibi 22 mm^3/sn olarak kullandım. 220-230 derece sıcaklıkta akış sorunu yaşatmadılar.

Uzun süre fiyat performans olduğu için Porima PLA kullandım. Aynı zamanda Creality Hyper PLA, Robo90, Revo, ve Microzey filamentleri de deneme şansım oldu. Şöyle söyleyeyim eğer ki fiyat performans olmasını istiyorsan Porima önerebilirim. Eğer üzerine biraz daha koyabilirim dersen Creality Hyper PLA'lar çok başarılı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı