FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory hatası

skellington

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bir klasör açtım. 2 tane dosya var içinde biri main.py diğeri deneme.txt şeklinde. VS Code da python ile bu deneme.txt yi okumak istiyorum.
file = open("new_games.txt")
content = file.read()
print(content)

Şeklinde kodumu yazdım. Videoda sorunsuz çalışıyor. Türkçe karakterler yok dosyada ama yine de hata alıyorum.
Kod:
PS C:\Users\alica\Coding> & C:/Users/alica/AppData/Local/Programs/Python/Python312/python.exe c:/Users/alica/OneDrive/Masaüstü/Deskop/Python/Untitled-1.py
Traceback (most recent call last):
  File "c:\Users\alica\OneDrive\Masaüstü\Deskop\Python\Untitled-1.py", line 1, in <module>
    file = open("new_games.txt")
           ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: 'new_games.txt'

Sorun nedir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Working directory sorunu. Python dosyasina gore "deneme.txt" ayni klasorde olabilir ama interpreter'e gore ayni klasorde degil. Absolute path vererek dener misin sonuc ne olacak?

Yani su sekilde kabaca:

Python:
with open("deneme.txt") # bunun yerine

with open("C:/Users/biseyler/hede/hodo/deneme.txt") # abs. path

Ek olarak bu tarz sorunlari egale etmek icin pathlib — Object-oriented filesystem paths e goz atmani tavsiye ederim. Bugun senin cihazda calisir, yarin bir ekiple python projesinde calisirsin onlarda calismaz. Hepinizde calisir, sunucuda calismaz. Ogrenirken dogrusunu ogrenin :)

Working directory sorunu. Python dosyasina gore "deneme.txt" ayni klasorde olabilir ama interpreter'e gore ayni klasorde degil. Absolute path vererek dener misin sonuç ne olacak?

Yani su sekilde kabaca:

Python:
with open("deneme.txt") # bunun yerine.

with open("C:/Users/biseyler/hede/hodo/deneme.txt") # abs. path

Ek olarak bu tarz sorunlari egale etmek icin pathlib — Object-oriented filesystem paths e goz atmani tavsiye ederim. Bugün senin cihazda calisir, yarin bir ekiple Python projesinde calisirsin onlarda calismaz. Hepinizde calisir, sunucuda calismaz. Ogrenirken dogrusunu ogrenin :)

Konuyu açtıktan sonra denemek için dosya düzenlemek yerine dosya oluşturdum. Dosyanın konumunu buldum. Dediğiniz gibi interpreter ile aynı yerde değilmiş. Çözdüm sonradan ama yine de çok teşekkür ederim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı