Bir klasör açtım. 2 tane dosya var içinde biri main.py diğeri deneme.txt şeklinde. VS Code da python ile bu deneme.txt yi okumak istiyorum.
file = open("new_games.txt")
content = file.read()
print(content)
Şeklinde kodumu yazdım. Videoda sorunsuz çalışıyor. Türkçe karakterler yok dosyada ama yine de hata alıyorum.
Kod:
PS C:\Users\alica\Coding> & C:/Users/alica/AppData/Local/Programs/Python/Python312/python.exe c:/Users/alica/OneDrive/Masaüstü/Deskop/Python/Untitled-1.py
Traceback (most recent call last):
File "c:\Users\alica\OneDrive\Masaüstü\Deskop\Python\Untitled-1.py", line 1, in <module>
file = open("new_games.txt")
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: 'new_games.txt'
Working directory sorunu. Python dosyasina gore "deneme.txt" ayni klasorde olabilir ama interpreter'e gore ayni klasorde degil. Absolute path vererek dener misin sonuc ne olacak?
Yani su sekilde kabaca:
Python:
with open("deneme.txt") # bunun yerine
with open("C:/Users/biseyler/hede/hodo/deneme.txt") # abs. path
Ek olarak bu tarz sorunlari egale etmek icin pathlib — Object-oriented filesystem paths e goz atmani tavsiye ederim. Bugun senin cihazda calisir, yarin bir ekiple python projesinde calisirsin onlarda calismaz. Hepinizde calisir, sunucuda calismaz. Ogrenirken dogrusunu ogrenin
Working directory sorunu. Python dosyasina gore "deneme.txt" ayni klasorde olabilir ama interpreter'e gore ayni klasorde degil. Absolute path vererek dener misin sonuç ne olacak?
Yani su sekilde kabaca:
Python:
with open("deneme.txt") # bunun yerine.
with open("C:/Users/biseyler/hede/hodo/deneme.txt") # abs. path
Ek olarak bu tarz sorunlari egale etmek icin pathlib — Object-oriented filesystem paths e goz atmani tavsiye ederim. Bugün senin cihazda calisir, yarin bir ekiple Python projesinde calisirsin onlarda calismaz. Hepinizde calisir, sunucuda calismaz. Ogrenirken dogrusunu ogrenin
Konuyu açtıktan sonra denemek için dosya düzenlemek yerine dosya oluşturdum. Dosyanın konumunu buldum. Dediğiniz gibi interpreter ile aynı yerde değilmiş. Çözdüm sonradan ama yine de çok teşekkür ederim