Filme Dublaj Yapma

• Konuyu başlatan wennzy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2.592

wennzy

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm. Biz iki arkadaş olarak Amerikan dublajı yapıyoruz. Dublajımızı gayet güzel bir şekilde yaptık ancak bunu nasıl filmdeki İngilizce sesin üstüne taşıyacağız. Yani arka plandaki sesler kalacak, yalnızca orijinal konuşmaları kaldıracağız. Nasıl yapabiliriz bunu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anlatmak istediğim olay bu. Farkındaysanız arkada kitap seslerini kaldırmadan, yalnızca aktörlerin sesleri kaldırılmış. Bilirkişiler adım adım anlatabilirse mutlu oluruz :)

Sanırsam genelde bu tip eski filmlerdeki dublajlarda konuşma esnasında arkaplan sesleri kısılıyor. Siyah giyen adamlar filminde öyleydi.

Sanırsam genelde bu tip eski filmlerdeki dublajlarda konuşma esnasında arkaplan sesleri kısılıyor. Siyah giyen adamlar filminde öyleydi.
Biz Bionluk sitesine portfolyo hazırladık. Sahnede büyükbabalarından kalma, Texas'taki eski bir malikaneye giden ekibin, benzinci ile konuşması yer alıyor. Film eski bir film değil maalesef.

Filmin 5.1 sesli halini bulursan genelde ortadaki kolon diyaloglar için oluyor, onu kaldırabilirsin ama tam iyi oluyor mu bilmiyorum. Adobe Audition gibi bir program kullanabilirsin düzenlemek için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı