Filozof Atakan yalanları

Bu çocuk hasta. Ezberlediği hiçbir şeyi unutmuyor. Bu çok ciddi bir sağlık sorunudur. Okuduğu şeyler ezberden ibaret. Normalde bir insanın bu kitapları okuyarak kendi fikrini oluşturması gerekirken Atakan başkalarının ezberlediği fikirleri söylüyor. Bir gün desteklediği/söylediği şeyi başka bir gün yalanlıyor.

Katılıyorum.

Ezberci ve egoist bebenin teki sadece.
Anıl abi sakin.

Başta bunun kim olduğundan haberim yoktu, Twitter'da tag olarak görmüştüm, hiç taga girmedim, diğer türlü de Twitter ana ekranında hiç denk gelmedim . Kafalar kanalındaki Atakan için açılmış bir tag falan sanıyordum. Neyin kafasını yaşıyorsam artık.

Daha 10 yaşında bir ÇOCUK.
Burada bile hakaret üstüne hakaret...
Ne derse desin, ne yaparsa yapsın arkadaşlar, o daha ÇO-CUK...

Bu yaşta bu tür kitaplar okumasını doğru bulmuyorum. Tamam kitap okuması çok güzel bir şey ancak yaşına uygun şeyler okumalı. Çocuklar için hazırlanmış eğlenceli bilim kitapları ve yine yaşına uygun kısa hikaye kitapları gibi.

Her yaşı doğru şekilde yaşamak gerek. Bu çocuğun arkadaşlarıyla oyun oynaması gerekiyor. Kendini geliştirecekse ileride geliştirir, oyun oynamak gibi yaşına göre olan ihtiyaçlarını karşılamaması ileride problem olabilir.

Davranışlarına gelince, 10 yaşındaki bir çocuğun çok da fazla düşünerek hareket etmesini bekleyemeyiz. Annesine saygısızlık yapmış falan. O yaşta çocuğu kameraların önüne bu kadar atarsanız tabii ki olacak olan budur zaten. İnsanları önce zorla ünlü edip sonra da linç etmek konusunda üstümüze yok.

Psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum, açıkçası üzüldüm kendisine. İlk günden hatta, kamera karşısına bu kadar çıkıp linç yemeden önce de üzüldüm. Çocukluğunu yaşayamaması bile, benim canımı sıktı.

egoist bebe başka
Bu çocuk tek kelimeyle "egoist bir bebe" (üç kelime oldu ama neyse). Bu yaşta bir çocuğun okuyacağı kitaplar, bileceği konular ve çıkacağı programlar bunlar değil. İlk çıkan videosu ile son çıkan videosunu yan yana koyup bir izle. Tavırlarının triplerinin nasıl değiştiğini çok açık göreceksin. On yaşındaki çocuk bana Tom & Jerry'i anlatabilir. Bana La Fontaine masallarını anlatabilir. Bunları anlatsa başımla beraber.

Babasıyla ayakkabı kavgası yapan küçük kızı her ortamda tercih ederim bu "bebe"ye. Ankara'da buna "bebe" derler başka da bir şey demezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…