Çözüldü Final Fantasy VII Rebirth için DLSS vs TAA vs TAAU

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Golden.Nyks

Hectopat
RAM
32
Ekran kartı
3080
İşlemci
13600k
Oyunun izin verdiği kadar ultra ya da yüksek ayarlara aldım, en iyi görüntü kalitesine ulaşmak için ayarlar nasıl olmalı?

Örtüşme Önleme Sistemi: DLSS, TAA, TAAU hangisini seçmeliyim?

Dosya Ekleri

• 1738343616976.png
    851,7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Çözüm
Daha iyi performans istiyorsan DLSS seçebilirsin. Onun dışında TAAU da olabilir. DLAA varsa en iyi o şekilde görünür ancak performans yetersiz kalacaktır o şekilde de. Son olarak TAA açmanı hiç tavsiye etmem. En kötü görüneni o.
Daha iyi performans istiyorsan DLSS seçebilirsin. Onun dışında TAAU da olabilir. DLAA varsa en iyi o şekilde görünür ancak performans yetersiz kalacaktır o şekilde de. Son olarak TAA açmanı hiç tavsiye etmem. En kötü görüneni o.

Çözüm

Sadece DLSS, TAA, TAAU seçeneği var.

Şimdilik DLSS ile oynamaya başladım gayet iyi görünüyor. Kenar yumuşatma seçeneği olarak TAA DLAA SMAA vs. yı daha önce gördüğümü hatırlıyorum çok kafaya taktığım bir durum da değildi oyunları ayarlayabildiğim en yüksek ayarlara alıp geçerdim diğer ayarlaya karışmazdım, ama DLSS ilk defa bu kenar yumuşatma algoritmaları arasında görüyorum. DLSS'in diğer oyunlarda (performans kalite vs) seçenekleri olan ayrı bir ayarı oluyordu, zaten oyunlarda görüntüyü bozduğundan DLSS kapalı oynardım ama bu oyunda öyle bir seçenek yok, 3 ünden birini seçiyorsun.

O zaman DLSS ile devam edin edebilirsiniz. Çoğu oyunda DLSS iyi görünüyor aslında. İlk çıktığında bayağı kötüydü fakat şu anki daha yeni sürümleri ile birlikte Native grafiklere bayağı yaklaştı oyunlarda. Hatta bazen daha da iyi görünüyor.

Bu arada DLSS açık iken dinamik ölçeklendirme iki tarafta da 100'de kalırsa DLAA oluyor aslında. 66'ya düşürünce DLSS kalite; 50'de de performans modunda demek oluyor. Bu oyunda DLAA, yani doğal grafiklerde olmasını isterseniz ikisini de 100; DLSS kalite isterseniz ikisini de 66'da tutun.

En son DLSS ve ölçeklendirmenin ikisini de %100'e ayarladım, performans sıkıntısı yok bir sorun çıkmazsa böyle devam ederim muhtemelen oyunda boş alanlarda 60 FPS üstüne çıkıyor, kalabalık alanlarda da 50 civarı FPS alınıyor. Zaten monitör 60Hz daha yüksek FPS almanın pek anlamı yok.

Teşekkürler bu arada verdiğiniz bilgiler için.

En iyisi bu olur sanırım. Rica ederim, iyi oyunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…