Fine CPU Clock Ratio Değerni +0.5 Yapmak

Mrtarikaya

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci çarpan değeri 6-11 arasında elle değiştiriliyor.
BIOS güncellemesi yaptıktan sonra kapalı olan "Fine CPU Clock Ratio" değeri açıldı, yani oynama yapılıyor artık. 2 değer mevcut; +0 ve +0,5.
Ancak şöyle bir sorun var.
Ben bu değeri +0,5 yapsam bile çarpan değişmiyor. Stres testi altında bile en fazla 11'e çıkıyor.
İzlediğim bir kaç videoda bu değer +0,5 yapıldığında çarpan da 11,5 12,5 (artık işlemci çarpanı kaç ise) oluyor. Benimkinde olmuyor.
Şuan ki değerler bana çok rahat yetiyor. Ancak merak ettim neden +0,5 eklenmiyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
Şuan CPU hızı 11x341=3,75. BIOSda gösterilen 3,92 değeri +0,5 çarpan ile sağlanıyor ama dediğim gibi eklenmiyor o.

Son düzenleyen: Moderatör:
@BilgisayarKurdu
Pentium dual core e6500 2.93 Ghz işlemci
G41MT-Es2L Anakart
Sanıyorum ki dediğiniz gibi ana kart desteği var ancan cpu desteği yok.

FSB ile yola devam et o halde, bana kalsa çarpan kilidi kapalı sistemle hiçbir şekilde OC işine dalmam orası ayrı mesela.
Çarpan kilidi açık olduğu halde anakartın VRM devreleri yeteri kadar iyi olmadığı için, soğutmam yeterli olduğu halde ben bile hız aşırtma ile uğraşmıyorum.

Aslında dediğiniz doğru.
Ancak merak saldım bu konuya.
Şuan memnunum da aslında. İleride sorun yaratır orası başka bir konu tabi.
Çarpanı açık bir sistem toplayana kadar biraz daha kurcalamak istiyorum o kadar.
Bu arada Ghz daha fazla artıramıyorum çünkü ramler 1333 ve fps artırırsam sistem reset atıyor ve orjinal ayarlarında devam ediyor.
Sanırım bu sistemle gelebileceğim son durum bu. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…