Finlandiya'da yaşanır mı?

Makaleler
3
Daha fazla  
Dünyanın en mutlu ve en saygılı ülkesi. Çok güzel bir ülke ama iklim koşulları düşündürüyor. Fakat gerçekten hayat şartları iyi. Halkın okur yazar oranı %99 ve İngilizce bilme oranı %80. İletişimde sıkıntı yok. Sizin imkanınız olsa taşınır mısınız? Şahsen ben taşınırım. Lütfen görüşlerinizi yazar mısınız?

Yurt dışına tatile gitmek ile yaşamak arasında uçurum vardır. Kimi vardır adaptasyonu çok yüksektir. Çabuk alışır. Kimi vardır alışamaz. Sanırım ben o alışamayan tayfadanım.
Gider gezer tozarım, geri dönerim.[Bu ekonomi ile o da zor ya neyse:)]

Geri dönüşümde dünya da en iyilerden Finlandiya, suya ulaşım ücretsiz, internet erişimi vatandaşlık hakkı, ileri seviye İngilizce eğitimi veriliyor, eğitim hakları ücretsiz. Kısacası dışarıdan bakılınca yaşamamak için pek bir neden yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle "Kalktım gidiyorum, Finlandiya'ya taşınacağım." deyip elini kolunu sallayarak taşınamazsınız onu söyleyeyim. Kariyerinizde üst düzey bir insan olsanız, şansınız daha artabilir belki ama hiçbir ülke farklı ülkelerden gelen yeni vatandaşlara kolay kolay kucak açmaz, hele ki refah seviyesi yüksek bir ülkeyse.

Her ülkenin artıları olduğu gibi eksi yönleri de vardır. Refah seviyesinin yüksek olması geçim sıkıntısı çekemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Ayrıca yönetimin ve vatandaşların, yeni vatandaşlara karşı tutumu sert olabilir. Adaptasyonda zorluk çekebilirsiniz veya o ülkede gayet normal olan bir şey size çok ters düşebilir.
Bu gibi olumsuzluklar olabileceğini her zaman göz önünde bulundurmak bir zorunluluk olmalı.

Her şeye rağmen, bir şekilde başarıp, olumsuzlukları aşıp, oraya taşınıp, bir iş bulup, güzel ilişkiler kurup yeni yaşamınıza adapte olabilirseniz ne mutlu size. Yapamazsınız demiyorum, ama burada tek başınıza karar vermiyorsunuz, baya emek harcamanız gerekiyor.

Dünyanın en mutlu ve en saygılı ülkesi. Çok güzel bir ülke ama iklim koşulları düşündürüyor. Fakat gerçekten hayat şartları iyi. Halkın okur yazar oranı %99 ve İngilizce bilme oranı %80. İletişimde sıkıntı yok. Sizin imkanınız olsa taşınır mısınız? Şahsen ben taşınırım. Lütfen görüşlerinizi yazar mısınız?
İnternetten gördügünüz haberler yüzünden gitmek istediğiiniz tahmin ediyorum. Uzun süre Finlandiya'da durmadım yaklaşık 4 gün arkadaşlarımla yaptığım gezide ziyaret etme şansı bulmuştum. 4 gün ile ülkeyi anlamam zaten mümkün değil fakat söyleyecegim şey x haberlerinden gaza gelip bi ülkeye hiç araştırmadan taşınmayın pişman olursunuz. Ben taşınıyorum dedigin an ülkeden içeriye almıyorlar mülkünüzün olması lazım vatandaşlık için. Vatandaşlıgınız olmadan 20 gün sizi ülkede tutuyorlar(20gün).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı