Fırat Aydın İsimli Kişi İle Alış-veriş Yapmayın!

Makaleler
15
Yer
Ankara
Daha fazla  
İyi Sosyaller. Kendi kasamı satmaktayım burada da ilanı var. Son bir fiyat ile arkadaşla anlaştıktan sonra arkadaş kargo şubesinin önünde kendince 150 TL'lik bir pazarlık daha yapmaya çalıştı ve işi bozdu. Ben de elimde kocaman kasayla ve uğraştığımla kaldım şu durumda. Bir insanın böyle yapıp yapmayacağını anlayamazsınız bu yüzden dikkatli olun ve siz de benim yaptığım gibi mimleyin ki dikkat edelim.
Arkadaşın numarasını tam olarak paylaşamam çünkü yasal değil ancak ufak bir kısmını paylaşabilirim:

1757679455207.png

Sahibinden konuşmaları:

1757679512899.png

Son düzenleme:
Anlamadım olayı.
Ama şu anda konuya baktığımda gördüğüm adamla pazarlığı yeterince finalize etmeden kargo şubesine gitmişsin, sonra da en son iş bozulmuş istediğin fiyat olmadığı için, bunun üstüne de numarasını ifşa etmişsin gibi duruyor. Ve evet, rakamlar da hala seçilebiliyor :)

500 liralık 3000G'den milyonluk arabalara kadar her ikinci el alışverişinde her an böyle şeyler olabiliyor, burada yaşadığın bir olay bir durum yok. Fazla hevesli bir şekilde kargo şubesine gitmişsin sonra da bozulmuşsun bir daha pazarlık isteyince. Evet yaptığı etik değil, yapanı ben de hoş karşılamam ama böyle bir konu sanki dolandırılmış gibi açman da doğru değil.

İyi sosyaller. Kendi kasamı satmaktayım burada da ilanı var. Son bir fiyat ile arkadaşla anlaştıktan sonra arkadaş kargo şubesinin önünde kendince 150 TL'lik bir pazarlık daha yapmaya çalıştı ve işi bozdu. Ben de elimde kocaman kasayla ve uğraştığımla kaldım şu durumda. Bir insanın böyle yapıp yapmayacağını anlayamazsınız bu yüzden dikkatli olun ve siz de benim yaptığım gibi mimleyin ki dikkat edelim.
Arkadaşın numarasını tam olarak paylaşamam çünkü yasal değil ancak ufak bir kısmını paylaşabilirim:

Eki Görüntüle 2572811

Sahibinden konuşmaları:

Eki Görüntüle 2572813

Hocam böyle bir sorunu bende yaşamıştım bende oyuncak arabalar vardı ama kaliteli yani öyle çocuk oyuncağı gibi değil

Letgo üzerinden bir adamla anlaştık arabaların hepsini kutuya koyup bir alışveriş merkezinde buluştuk o sıcakta arabaları tek tek çıkartıp yere dizdim adam hepsine baktı sonra almaktan vazgeçti bizi bomboş oraya kadar getirmiş oldu.

Anlamadım olayı.
Ama şu anda konuya baktığımda gördüğüm adamla pazarlığı yeterince finalize etmeden kargo şubesine gitmişsin, sonra da en son iş bozulmuş istediğin fiyat olmadığı için, bunun üstüne de numarasını ifşa etmişsin gibi duruyor. Ve evet, rakamlar da hala seçilebiliyor :)

500 liralık 3000G'den milyonluk arabalara kadar her ikinci el alışverişinde her an böyle şeyler olabiliyor, burada yaşadığın bir olay bir durum yok. Fazla hevesli bir şekilde kargo şubesine gitmişsin sonra da bozulmuşsun bir daha pazarlık isteyince. Evet yaptığı etik değil, yapanı ben de hoş karşılamam ama böyle bir konu sanki dolandırılmış gibi açman da doğru değil.

Yalnız ben 3250 fiyatını verdikten sonra bir kuruş daha inmem dedim görüyorsan. Alıcı da onun üstüne yarın IBAN at kargoda yazmış. Bu benim fiyatımı kabul ettiği anlamına gelir.

Dolandırılmak demek tek bildiğimiz anlamıyla elimizden paramızı alması demek değil. O kadar zamanımı verdim ve koskoca kasa ile kargo şubesine kadar gittim geri geldim. Bu bile dolandırmaktır. Paramı almadı ancak zamanımı aldı kendisi.

Görselleri düzenledim bu arada uyardığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
İyi Sosyaller. Kendi kasamı satmaktayım burada da ilanı var. Son bir fiyat ile arkadaşla anlaştıktan sonra arkadaş kargo şubesinin önünde kendince 150 TL'lik bir pazarlık daha yapmaya çalıştı ve işi bozdu. Ben de elimde kocaman kasayla ve uğraştığımla kaldım şu durumda. Bir insanın böyle yapıp yapmayacağını anlayamazsınız bu yüzden dikkatli olun ve siz de benim yaptığım gibi mimleyin ki dikkat edelim.

Eki Görüntüle 2572811

Sahibinden konuşmaları:

Eki Görüntüle 2572813

Her olasılığı düşünmen lazımdı burada acemilik sende kusura bakma. Sahıbınden pg ile satamazsın desi sınırını aşar ama Trendyol Express dolaptan biraz kesinti olacak şekilde satabilirdin. Ya da elden verecektin.

Her olasılığı düşünmen lazımdı burada acemilik sende kusura bakma. Sahıbınden pg ile satamazsın desi sınırını aşar ama Trendyol Express dolaptan biraz kesinti olacak şekilde satabilirdin. Ya da elden verecektin.

Şimdiye kadar çok kez satış yaptım ve ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bir dahakine evden çıkmadan ücretini alır öyle kargolamaya giderim olur biter. Suçu işleyeni değil de zarar gören kişiye suçu atmakta yeni moda herhalde 😀

Yalnız ben 3250 fiyatını verdikten sonra bir kuruş daha inmem dedim görüyorsan. Alıcı da onun üstüne yarın IBAN at kargoda yazmış. Bu benim fiyatımı kabul ettiği anlamına gelir.

Dolandırılmak demek tek bildiğimiz anlamıyla elimizden paramızı alması demek değil. O kadar zamanımı verdim ve koskoca kasa ile kargo şubesine kadar gittim geri geldim. Bu bile dolandırmaktır. Paramı almadı ancak zamanımı aldı kendisi.
Hamza beni tanıyorsun, kusura bakma ama bu seferkinde biraz senin acemiliğin olmuş :D
Adamın mesajları çok bariz, ayrı ayrı atmış biraz saçma iş yapmış orada ama dediği şey belli, çingene işi olmasın 3100 olsun ver yarın kargoya zaten kargosu 500 tutar al sana numaram şubedeyken de IBAN at demiş. Sen burada bu adamla çok daha net bir şekilde konuşup, tamam 3250'ye halledelim lafını şifahen alıp, sonrasında hareket edecektin. Ha buna rağmen bile böyle yapanlar çıkıyor mu, çıkıyor evet. Dikkat ettiysen onu savunmuyor ya da tasvip etmiyorum zaten, medeni kafadan bakarsan etik değil, düz halk kafasından bakarsan da düzgün adamlık değil, öyle son saniye para lafı yapmak en kibar tabirle çingenelik oluyor evet. Ama burada bir dolandırma bir şey de yok öyle, böyle ifşalık bir şey de değil.

Bak sana kendimden örnek vereyim, daha eski zamanlarda 114'e araba koyduk ilana, yepyeni çikilop araba o dönem, para da iyi para. Birisi aradı, telefonda asıldı da asıldı, zorladı da zorladı. Bir gün içinde 6 saat falan konuştuk, defalarca defalarca aradı pazarlık için. En son 108.750'ye anlaştık tamam mı, adam ertesi sabah gelecek, planda notere gitmek bitirmek var. Biz de işte tüm eşyalarımızı boşalttık ettik falan, bir güzel hazırladık arabayı, yanında ek lastikleri jantları vardı yükledik bagajına. Adam ertesi gün geldi, tanışma hal hatır vesaire, sonra geldi arabanın etrafında bir tur attı, abim biz senle anlaştık zaten hadi şu işi bitirelim dedi, sonrasında ne dese beğenirsin? "100 verem git". Hani hecesi hecesine, o kadar iyilik güzellik cümleler, zaten deliler gibi pazarlık yapılmış anlaşılmış, her şey hazır, o anda dünyanın en sıradan ses tonu ve böyle bozuntuya vermeyen yüz ifadesiyle o kutsal cümle geliyor "100 verem git" :D:D:D Tabii ki bozduk işi orada, çünkü yok öyle bir dünya. Ne oldu peki? O gün bugündür dalgasını geçiyoruz.

Ben böyle işlerden anlamam yani şuan dolandırıldın mı yoksa üstteki arkadaşların da dediği gibi sizin acemiliğiniz mi oldu bilmiyorum ama bence ne olursa olsun adamın numarayı ifşa etmemeniz lazımdı. yazışmalara baktım yani numara ifşalanacak kadar ciddi bir yazışma değil.

siz ne kadar bazı sayıları üstünü kapamış olsanız da bir tanesi belli.

Ben böyle işlerden anlamam yani şuan dolandırıldın mı yoksa üstteki arkadaşların da dediği gibi sizin acemiliğiniz mi oldu bilmiyorum ama bence ne olursa olsun adamın numarayı ifşa etmemeniz lazımdı. yazışmalara baktım yani numara ifşalanacak kadar ciddi bir yazışma değil.

siz ne kadar bazı sayıları üstünü kapamış olsanız da bir tanesi belli.

Düzenlediğimi belirttim. Ve evet ortada acemiliğim var ancak arkadaşta uyanık kendince. Ve benim acemilik yapmış olmam arkadaşı haklı çıkartmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı