Yani garantisi tabii ki yok ama 96k yaptığımda adam akıllı çalışmadım.Sınava hazırlansan diş bölümü kazanabilecek kadar yapabileceğine güvenin var mı?
Bu sene okulu bırakıcam yks çalışırsam. Yani en fazla 2 den başlayabilirim ve bölüm değişmiceksem çalışmaya değer mi bilemiyorum.YKS'ye girip sonucuna göre istediğin üniveristede bilgisayar mühendisliğine gidebilirsin. Derslerini saydırır 3.sınıftan devam edersin.
Yani garantisi tabii ki yok ama 96k yaptığımda adam akıllı çalışmadım.
Bu sene okulu bırakıcam yks çalışırsam. Yani en fazla 2 den başlayabilirim ve bölüm değişmiceksem çalışmaya değer mi bilemiyorum.
İşte adam akıllı çalışmadığım için girmek de istiyorum aslında. Adam akıllı çalışıp iyi bir sıralama yapabilirdim.Bu bölümün gayet iyi bölümünü güzelce bitirip yurt dışında güzel bir iş bulup hayatına devam edebilirsin iyice düşün dostum bence,insanlar 96k ya girmek için günlerce saatlerce çalışıyor sen adam akıllı çalışmadan yapmışın iyice düşün kararını ver iyi akşamlar.
Kafamı kurcalayan da insanlar 2 sene çalışıp yine de kazanamıyorlar ben 6-7 ayda nasıl yetiştireceğim.Bölüm değişmeyeceksin daha prestijli bir üniveristeye gideceksin. Kaybedeceğin bir şey olmaz. Derece yaparsan daha iyi bir üniveristede bilgisayar mühendisliğine devam eder mezun olursun ya da bilgisayar mühendisliğini yarıda bırakır diş hekimliği kazanmış olursun? Kaybedeceğin hiç birşey yok ki. YKS'ye tekrar hazırlansan her türlü kazançlı sen olursun. Ya da bu sene bilgisayar mühendisliğine devam edip, seneye bölümü doldurursun baktın olmuyor tekrar devam edersin.
Sınava hazırlansan diş bölümü kazanabilecek kadar yapabileceğine güvenin var mı?
Kafam çok karışık ve karar veremiyorum diş daha garanti bir meslek ve bence mühendislikten daha kolay (kaliteli bir mühendis olmak için gereken emek).
Öncelikle kendine karşı dürüst olur, sınav hazırlandığın zaman ne kadar çalıştın, ne kadar kendini verdin, ne kadar zaman ayırdın, günlük ders/mola dengen nasıldı, sınav sürecinde ne tür hataların/eksiklerin oldu... Bunun gibi soruları kendi sor ve dürüstçe cevapla. Ona göre kendine bir plan yap, hedeflerini ölçeklendir ve kendi hayatını ona göre sistematize et.İşte adam akıllı çalışmadığım için girmek de istiyorum aslında. Adam akıllı çalışıp iyi bir sıralama yapabilirdim.
Bu sene bölümüne ve derslerine odaklan bence. 2 sömestiri de bitir. Seneye yazdan itibaren kaydını dondurur, sınava hazırlanırsın. Zaten @itskaarina dostumuzun değindiği üzere derslerini saydırabiliyormuşsun. (Ben de nasıl olduğunu bilmiyorum, ders saydırmanın nasıl işlediği, kimler için geçerli olduğu konusunda biraz daha bilgi verebilirse benim için de makbule geçer.)Kafamı kurcalayan da insanlar 2 sene çalışıp yine de kazanamıyorlar ben 6-7 ayda nasıl yetiştireceğim.
Diş bölümünü kazanmak acayip zor bir şey değil. Kafana koyarsan, sınavı hayatının birinci önceliği haline getirirsen, düzenli ve disiplinli çalışırsan, hayatını sistematize edersen tıp bile kazanırsın. Diş hekimliklerinin sıralamaları da çok yüksek değil zaten büyük ihtimalle kazanırsın. Millet 12. sınıfta okulla birlikte sadece 1 sene çalışarak yapıyor bu sıralamaları, çok uçuk değil yani. Hiç gözünde büyütme.Sınava hazırlansan diş bölümü kazanabilecek kadar yapabileceğine güvenin var mı?
Diş hekimliği sana göre midir? Bu biz de bilemeyiz. Kendi en iyi yine kendin bilebilirsin. Açıkçası Bilgisayar Müh. ile Diş Hekimliğini karşılaştırmak biraz elma ile armutu kıyaslamak gibi olur. Birbirinden çok farklı alanlar. Eğer bahsettiğin gibi mühendis kafasında biriysen, hep mühendislik okumayı istediysen, okurken de büyük bir sıkıntı, hayal kırıklığı vs. ile karşılaşmadıysan, bir sorun yoksa özetle, bence diş hekimliğini tercih etme. Anladığım kadarıyla senin isteğin yapacağın mesleği değiştirmekten ziyade sınavdan daha iyi bir sıralama elde etmek, farklı bir üniversitede ve şehirde okumak. Bu bence sınava hazırlanmak için başlı başına oldukça yeterli bir sebep.Diş hekimliği için hazırlanmayı düşünüyordum ancak bana göre mi bilmiyorum.
Finansmanın varsa, mezun olur olmaz onca yurtdışı menşeili tıbbi cihazı alabilecek, gerekli materyalleri karşılayabilecek, kendi polikliniğini açmak için yetecek bir bütçen var ise daha garanti, haklısın. Fakat kenarda böyle bir meblağ yoksa, bir yerde işçi olarak çalışacaksan, bilgisayar mühendisliği hem çalışma şartları olarak daha rahat, hem de gelirleri oldukça yakın.Kafam çok karışık ve karar veremiyorum diş daha garanti bir meslek ve bence mühendislikten daha kolay (kaliteli bir mühendis olmak için gereken emek).
Bu kadar uzun uzun yazmışsınız ne kadar teşekkür etsem azdır..@rapzeR dostum normalde bu başlığa yazmayacaktım fakat, durumunun benzerini kendim de üniversite hayatımda yaşamıştım. Senin neler hissettiğini de en iyi ben anlarım muhtemelen.
Öncelikle kendine karşı dürüst olur, sınav hazırlandığın zaman ne kadar çalıştın, ne kadar kendini verdin, ne kadar zaman ayırdın, günlük ders/mola dengen nasıldı, sınav sürecinde ne tür hataların/eksiklerin oldu... Bunun gibi soruları kendi sor ve dürüstçe cevapla. Ona göre kendine bir plan yap, hedeflerini ölçeklendir ve kendi hayatını ona göre sistematize et.
Bu sene bölümüne ve derslerine odaklan bence. 2 sömestiri de bitir. Seneye yazdan itibaren kaydını dondurur, sınava hazırlanırsın. Zaten @itskaarina dostumuzun değindiği üzere derslerini saydırabiliyormuşsun. (Ben de nasıl olduğunu bilmiyorum, ders saydırmanın nasıl işlediği, kimler için geçerli olduğu konusunda biraz daha bilgi verebilirse benim için de makbule geçer.)
Özetle kaybedeceğin hiçbir şey yok. Belli ki okuduğun şehirden sıkılmışsın. Sınava girip daha nitelikli bir okulda Bilgisayar Mühendisliği kazanabilirsin. Bulunduğun şehri de değiştirmiş olursun. Ailenden uzak yaşamak sana daha iyi gelebilir. Fazla çalışmadan 96K yaptıysan, üniversitede de Kalkülüs, İleri Fizik, İleri Kimya vb. temel dersleri verebiliyorsan bence çok daha iyisini yapabilirsin. Kendini de sınava hazırlandığın 17 yaşındaki halinle bir tutma, o arada bir çok şeyin değiştiğini, kafa yapından, bilgiyi edinme kapasitene, psikoloji ve olayları yönetme becerine kadar pek çok alanda çok daha iyi bir konumda olduğunu kendine hatırlat.
Bir başkası 2 senede çalışıp kazanamıyor diye bu senin de kazanamayacağın anlamına gelmiyor. Onların ne durumda olduğunu, nasıl çalıştığını, boş zamanlarında neler yaptıklarını bilmiyorsun. Ayrıca, söylediğim gibi sınava hazırlanan pek çok adaydan daha ileride olduğun birçok nokta da vardır, halihazırda bir mühendislik öğrencisi isen pek çok getirisi olmuştur bunun farkında değilsindir.
Diş bölümünü kazanmak acayip zor bir şey değil. Kafana koyarsan, sınavı hayatının birinci önceliği haline getirirsen, düzenli ve disiplinli çalışırsan, hayatını sistematize edersen tıp bile kazanırsın. Diş hekimliklerinin sıralamaları da çok yüksek değil zaten büyük ihtimalle kazanırsın. Millet 12. sınıfta okulla birlikte sadece 1 sene çalışarak yapıyor bu sıralamaları, çok uçuk değil yani. Hiç gözünde büyütme.
Diş hekimliği sana göre midir? Bu biz de bilemeyiz. Kendi en iyi yine kendin bilebilirsin. Açıkçası Bilgisayar Müh. ile Diş Hekimliğini karşılaştırmak biraz elma ile armutu kıyaslamak gibi olur. Birbirinden çok farklı alanlar. Eğer bahsettiğin gibi mühendis kafasında biriysen, hep mühendislik okumayı istediysen, okurken de büyük bir sıkıntı, hayal kırıklığı vs. ile karşılaşmadıysan, bir sorun yoksa özetle, bence diş hekimliğini tercih etme. Anladığım kadarıyla senin isteğin yapacağın mesleği değiştirmekten ziyade sınavdan daha iyi bir sıralama elde etmek, farklı bir üniversitede ve şehirde okumak. Bu bence sınava hazırlanmak için başlı başına oldukça yeterli bir sebep.
Finansmanın varsa, mezun olur olmaz onca yurtdışı menşeili tıbbi cihazı alabilecek, gerekli materyalleri karşılayabilecek, kendi polikliniğini açmak için yetecek bir bütçen var ise daha garanti, haklısın. Fakat kenarda böyle bir meblağ yoksa, bir yerde işçi olarak çalışacaksan, bilgisayar mühendisliği hem çalışma şartları olarak daha rahat, hem de gelirleri oldukça yakın.
Mühendisliğe dair bırakmak için öne sürdüğün tek sebep "kaliteli bir mühendis olmak için fazla emek gerektirmesi" ise bence bu konuyu tekrar düşün derim. Tamam, iyi bir mühendis de kolay olunmuyor ama diş kazanınca da daha rahat etmeyeceksin. Sağlık ve biyolojiyle dolu 5 senelik ağır bir eğitimden geçeceksin, üstüne uzmanlık sınavına hazırlanacağın yoğun bir maratona daha girecek, ağır bir uzmanlık eğitiminden de geçeceksin. Mesleki olarak da diş hekimliği daha fazla repetitive task içerdiği için daha az uğraştırıcı bir iş gibi görünebilir ancak tüm günü neredeyse milletin ağzının içinde geçireceksin. Dişlerini sökeceksin, yeni dişler takacaksın, salyaları, tükürükleri her tarafına gelecek... Bunların hiçbirisi gözünü korkutmuyorsa, her şeye rağmen yine de yaparım arkadaş, diyorsan kesinlikle diş hekimi ol. Hekimliğin her türüne saygım sonsuz ve hiçbirisi sevilmeden bir gün bile yapılacak işler değil. Oldukça zor, yılların çabasını ve emeğini gerektiren disiplinler, gerçekten sevdiğini ve bu işi yapman gerektiğini hissediyorsan vakit kaybetme ancak, sırf mühendisliğe alternatif olsun diye sağlık alanından bir iş yapayım bari, diyorsan bence hiç deneme bile. Neyi daha çok seviyorsan ona yönel.
Hayatta başarılar dilerim.
İyi sosyaller.
Ve ayrıca mühendisliğin birden çok popüler olması ve aşırı mezun vermesi de beni korkutuyor bir tık. Yapay zeka da cabası.Bu kadar uzun uzun yazmışsınız ne kadar teşekkür etsem azdır..
Öncelikle siz de aynı durumu yaşadığınızı belirttiniz siz bu süreçte ne yaptınız peki?
12. sınıfta kazandım zaten mezuna kalmadan yazdım. Pek çalışmamıştım dönüp bakınca. Tek avantajım 12. sınıfın 2. dönem konuları yoktu o yıl.
Aslında dediğiniz gibi okuduğum şehirden sıkıldım. Halihazırda 20 senedir yaşadığım ve üstüne küçük bir şehir olduğu için aşırı bunalma geliyor. Üniversite okuduğumu pek hissedemiyorum. Bu da bana biraz mutsuzlukla yansıyor.
Düşününce diş bana pek uygun gözükmüyor. Biyoloji tek yapamadığım dersti, sınavda da yapamamıştım. Ezber yaparak bir şey pek öğrenemiyorum ve kabul etmeliyiz diş ve tıp daha çok ezbere dayanıyor. Diş dememin sebebi aslında tekrardan sınava girmem için bir sebep olmasıydı. Bölüm değişmedikçe okulu bırakıp sınava hazırlanmam sanki mantıksız gibi oluyor.
Aklıma takılan soru ise aynı bölümü yazacaksam buna değecek mi okulu bırakmam. Sonuçta sene kaybım olucak ve iyi mühendislikler ciddi sıralamalar istiyor. 2 aydır bu kararsızlıkta kaldığım için cidden psikolojikmen çok kötü etkilendim, geceleri uyuyamaz oldum. Söylendiği gibi en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir aslında.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler..