Aklıma takılan soru ise aynı bölümü yazacaksam buna değecek mi okulu bırakmam. Sonuçta sene kaybım olucak ve iyi mühendislikler ciddi sıralamalar istiyor. 2 aydır bu kararsızlıkta kaldığım için cidden psikolojikmen çok kötü etkilendim, geceleri uyuyamaz oldum. Söylendiği gibi en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir aslında.
Bence değer de çok kişisel bir şey bu.
Öncelikle siz de aynı durumu yaşadığınızı belirttiniz siz bu süreçte ne yaptınız peki?
Yanıltıcı bir şey söylemek, bu konudaki kararlarınızı etkilemek istemem neticede sizin hayatınız, süreci de sonuçlarını da siz yaşayacaksınız ama şahsen okuduğum üniversite yerine daha iyi bir üniversitede aynı bölümü okumayı yeğlerdim. Kendim böyle yapardım.
Ve ayrıca mühendisliğin birden çok popüler olması ve aşırı mezun vermesi de beni korkutuyor bir tık. Yapay zeka da cabası.
Yapay zeka ile ilgili kısım her meslek dalı için geçerli aslında. Yakın gelecekte majör bir sorun olacağını zannetmiyorum, uzak gelecek ise hepimiz için muamma ancak böyle bir durumda bile bilgisayar mühendisliğinin tek ve en çok etkilenecek alan olmayacağı düşüncesindeyim.
Diş dememin sebebi aslında tekrardan sınava girmem için bir sebep olmasıydı.
Bence sevdiğiniz bir bölümü, memnun olmadığınız bir okulda okumak yerine daha nitelikli ve size daha çok şey katacak bir okulda okumak istemeniz de yeterli bir sebep olabilir. Zaten sonraki sene bölümü dondurursanız, hem üstteki dostumuzun dediği geçerliyse farklı bir üniversitede aynı bölümü kazanırsanız derslerinizi saydırabilir, hem de mevcut bölümünüzü dondurduğunuz için ortada bir kaybınız da olmaz. Bana kalırsa böyle bir durumda yapmanız gereken sınavı ve hedeflerinizi hayatınızın birinci önceliği haline getirmek. Bunun için istikrarlı ve disiplinli bir şekilde çalışmak, akılcı davranmak. Tabii ki bu süreçte de kendinizi ve sağlığınızı ihmal etmeyin.
2 aydır bu kararsızlıkta kaldığım için cidden psikolojikmen çok kötü etkilendim, geceleri uyuyamaz oldum.
Hiç gerek yok hocam, kendi canınızı sıkmaya, psikolojinizi yıpratmaya hiç değmez. Belli ki bulunduğunuz koşullarda huzurunuzu kaçıran bir şeyler var. Ben de benzerlerini hissettim. Ayrıca belirli bir güvenceniz de olacak. Bence riski almak, denemek fena şeyler değil kaybetmekten korkmaya, çekinmeye de gerek yok. Dilerim bu gece rahat bir uyku çekersiniz.
Bu sizin bireysel yolculuğunuz ve kendi kararlarınız olduğundan dolayı görüşlerim etkisinde kalmanızı ve sizi yanlış yönlendirmeyi inanın bana hiç istemem, bu sebeple de olabildiğince kendi fikirlerimi uzak tutmaya çalışıyorum. Yazdıklarım da size yardımcı olduysa ne mutlu bana. İyi sosyaller dilerim.