Firebase kullanılmalı mı?

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Frontend kısmına yeterince hakimim hedefim ufak bir e-ticaret sitesi kurup hem kendimi denemek hem de iyi bir iş ortaya çıkarsa scripti küçük butiklere vs. satmak fakat backend kısmında bilgim 0. Kodlama işine girersem ChatGPT yardımıyla zorlu bir iş olacak. Firebase kullanırsam da hem maddi açıdan hem de özellik açısından kısıtlanıyorum diye biliyorum. Öneriniz nedir ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek basina yetersiz. Aggregation query'leri destegi az, equivalence yapamazsin ( group by gibi ). Ustelik pahali da olacak.

DB ile ugrasmak istemeyen basit uygulamalar icin ideal ama tum data yi orada tutan bir Ecomm projesi buyuk pismanlik.

Zaten sifir backend bilgisi ile e-ticaret sitesini bastan uca yazamazsin.

Backend öğrenmek için güzel bir fırsat. Firebase'i genelde küçük projelerde kullanıyorum. E-ticaret gibi büyük çaplı projelerde Firebase sana sıkıntı çıkarabilir (maddi vs.).

Frontend kısmına yeterince hakimim hedefim ufak bir e-ticaret sitesi kurup hem kendimi denemek hem de iyi bir iş ortaya çıkarsa scripti küçük butiklere vs. satmak fakat backend kısmında bilgim 0. Kodlama işine girersem ChatGPT yardımıyla zorlu bir iş olacak. Firebase kullanırsam da hem maddi açıdan hem de özellik açısından kısıtlanıyorum diye biliyorum. Öneriniz nedir ne yapmalıyım?
Firebase gayet iyidir. Genelde karşı çıkılır ama ben severim. Uzun bir süre sizi tamamen ücretsiz karşılayacaktır. Sadece bazı özelliklerde sizden kart kaydetmenizi ister fakat bir çekim yapmaz., hala daha uzun bir süre kullanmanızı sağlar.
Sadece çok yüksek ihtiyaçlarda zarar olur o seviyeye gelene kadar da zaten backend de ustalaşırsınız. Bu arada backend için JS veya Laravel öneririm.

Firebase gayet iyidir. Genelde karşı çıkılır ama ben severim. Uzun bir süre sizi tamamen ücretsiz karşılayacaktır. Sadece bazı özelliklerde sizden kart kaydetmenizi ister fakat bir çekim yapmaz. Hala daha uzun bir süre kullanmanızı sağlar.
Sadece çok yüksek ihtiyaçlarda zarar olur o seviyeye gelene kadar da zaten backend de ustalaşırsınız. Bu arada backend için JS veya Laravel öneririm.

Peki mesela Firebase kullanarak geliştirdiğim bir projede gerektiği durumda firebase yerine kendi backendime geçebilir miyim? Ayrıca Supabase te denedim ikisi arasında hangisini tercih edersin?

Peki mesela Firebase kullanarak geliştirdiğim bir projede gerektiği durumda firebase yerine kendi backendime geçebilir miyim? Ayrıca Supabase te denedim ikisi arasında hangisini tercih edersin?
Evet Firebase den hem veritabanı içeriğini indirebilirsin hem de projeni kendi backendin için gerekli şekilde düzeltirsin. Ben Firebase'i henüz web de kullanmadım ama Flutter ile çok kullandım.

Ben ikisi arasında Firebase tercih ederim, benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, Google destekli olduğundan ve Authentication gibi entergre özellikleri çok işime yarıyor. Supabase de çok önerdiler, daha çok hakimiyet istersen tabi ama ben kullanmadım.

Tek basina yetersiz. Aggregation Query'leri destegi az, equivalence yapamazsin ( group by gibi ). Ustelik pahali da olacak.

dB ile ugrasmak istemeyen basit uygulamalar icin ideal ama tum data yi orada tutan bir Ecomm projesi buyuk pismanlik.

Zaten sifir backend bilgisi ile e-ticaret sitesini bastan uca yazamazsin.

Backend için öğrenme aşamasındayım asıl maksat kendimi deneyip ufak bir demo yaratmak. Aslında 2-3 günde güzel şeyler yapmıştım auth ayarlamaları falan bitmişti fakat daha farklı veriler işin içine girince maalesef yetersiz kaldım. Yavaş yavaş öğreneceğim.

Backend öğrenmek için güzel bir fırsat. Firebase'i genelde küçük projelerde kullanıyorum. E-ticaret gibi büyük çaplı projelerde Firebase sana sıkıntı çıkarabilir (maddi vs.).

Ben de asıl o sorundan korkuyorum demo diye başladığım iş bir anda beklemediğim noktalara ulaşırsa elim kolum bağlı kalmasın. Zamanında benzer bir durum yaşamıştım.

Evet Firebaseden hem veri tabanı içeriğini indirebilirsin hem de projeni kendi backendin için gerekli şekilde düzeltirsin. Ben Firebase'i henüz web de kullanmadım ama Flutter ile çok kullandım.

Ben ikisi arasında Firebase tercih ederim, benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, Google destekli olduğundan ve Authentication gibi entergre özellikleri çok işime yarıyor. Supabase de çok önerdiler, daha çok hakimiyet istersen tabii ama ben kullanmadım.

Teşekkür ederim cevaplar için gerçekten tüm sorularım yanıt bulmuş oldu. İlk Firebase ile çalışan bir iskelet yapacağım ardından backende kafa yoracağım.

Backend için öğrenme aşamasındayım asıl maksat kendimi deneyip ufak bir demo yaratmak. Aslında 2-3 günde güzel şeyler yapmıştım auth ayarlamaları falan bitmişti fakat daha farklı veriler işin içine girince maalesef yetersiz kaldım. Yavaş yavaş öğreneceğim.

Ben de asıl o sorundan korkuyorum demo diye başladığım iş bir anda beklemediğim noktalara ulaşırsa elim kolum bağlı kalmasın. Zamanında benzer bir durum yaşamıştım.

Teşekkür ederim cevaplar için gerçekten tüm sorularım yanıt bulmuş oldu. İlk Firebase ile çalışan bir iskelet yapacağım ardından backende kafa yoracağım.
Rica ederim hocam kolay gelsin!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı