Ben şahsen şaşırdım. Çünkü Firefox az RAM kullandığı için çoğu Linux dağıtımında varsayılan olarak gelen bir tarayıcı. Chrome gibi arkadan verileri toplayıp toplayıp başka yerlere de satmıyor.
Demek istediğim Firefox'un özelliği az RAM kullanması olduğu için Linux sistemlerde kullanıldığıydı. Windowsta da az RAM kullanması gerekir. Şahsen bende öyle.
Her gün konu açıyorsunuz yok şifrem sızdırıldı yok verilerim çalındı satıldı diye Firefox kullansanız gerek kalmayacak böyle şeylere üzülmeye gerek yok.
Mesela Kdenlive Linux'te daha iyiyken Windows'a daha kötü çalışıyor sebebi baştan Linux'te geliştirilmiş olması ve en iyi entegre edildiği işletim sistemi ise Linux.
Brave önermeyin, Chromium tabanlı kapalı kaynak tarayıcıları kullanırken rahat değilim.
Ungoogled Chromium kullanıyorum ama eksiklerinden dolayı mıdır bir takım sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.