Firefox donma problemi

Marwitz

Kilopat
Daha fazla  
Firefox dışında 5-6 farklı tarayıcı kullandım hiçbirinde bu sorunla karşılaşmıyorum. Sadece Firefox'ta iken donuyor ve kendine gelmiyor ve bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor çoğu zaman. Ryzen5 1600 işlemci RX570 ekran kartım var. 20 tane Chrome açsam donma yapmaz 1 tane Firefox açınca kendini kitliyor. Bunun sebebi nedir?

Firefox kullanma diyecekler için önceden söyleyeyim. Darkorbit oynuyorum ve en stabil FPS aldığım tarayıcı Firefox. Mecburen kullanıyorum yani yoksa Opera canımız ciğerimizdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Firefox genel olarak CPU ve bellek sömüren bir tarayıcı. Oyun çalıştırdığınızda bu kullanımlar arşa çıkıyordur. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok.

Ayrıca belirttiğiniz oyun Flash player ile çalışıyor. Yani her türlü 24 FPS sınırı var. Flash player desteği ise 2021 tamamen kesilecek. Bu yüzden tüm tarayıcılar belirli tarihlerle bu desteği kaldıracak.
Oyuna şöyle bir göz attım. Grafik ayarlarını düşürünce akıcı çalışıyor. Ayrıca grafikleri düşürünce oyun daha sade ve göz yormayıcı hale geliyor. Yüksek grafikleri de öyle şaheser filan değil. Ama birden fazla oyuncunun olduğu alanlarda FPS düşüyor. Oyunun destek sistemine Unity alt yapısına geçmeleri için baskı yapabilirsiniz. Böylece oyun 60 FPS oynanabilir. Ayrıca bu tarz tarayıcı oyunları için harici uygulama çıkarmaları sizin avantajınıza olur.

Son düzenleme:
Firefox genel olarak CPU ve bellek sömüren bir tarayıcı. Oyun çalıştırdığınızda bu kullanımlar arşa çıkıyordur. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok.

Ama tarayıcıyı öldürmüşsünüz

1 tane Firefox açınca kendini kitliyor.

Darkorbit'i bilirim, kaç senelik oyun. Bilgisayarının özellikleriyle bir alakası yok.

ESR sürümünü deneyebilir misiniz?

Ayırdığınız vakit için çok teşekkür ederim. Kasım, aralık ayı itibariyle unity'e geçiş yapılacağını söylediler. O zamana kadar sürünüyoruz diyebilirim

Müsait zamanda deneyip editleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…