Firefox inanılmaz derecede GPU ve RAM kullanıyor

Ayazata

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Uzun zamandır Firefox tarayıcı kullanıcısıyım. Bir süredir çok fazla RAM ve GPU kullandığı gözüme çarpıyor. Yani 5 sekmede 1.1 GB RAM kullanıyor. Bazen bu RAM kullanımı 1.5 GB'a kadar çıkıyor. Ayrıca GPU'ya inanılmaz bir yük bindiriyor, yük %80'lere ulaşabiliyor. Tam şu an Görev Yöneticisi'nin ekran görüntüsünü ekliyorum. Bu konuda fikirleriniz nedir? Ne tür bir önlem almalıyım?

İşe yaramayan eklentileri kaldırın, Firefox'u silip tekar yükleyin eğer hala düzelmediyse virüs taraması yapın.

1.jpg
Ekran görüntüsü yüklenmemiş sanım. Bu şekilde umarım yükleyebilmişimdir.
Tam bu anda GPU yükü görünmemiş ama dediğim gibi %80'lere tırmandığı oluyor.

Gecko alt yapısının genel sorunu. Chromium'a göre 2 kat daha fazla kaynak tüketiyor. Yabancı kaynakları zamanında araştırmıştım. Deneysel falan her türlü özelliği denedim ama çözümü yok. Sorunu Mozilla'nın çözmesi gerekiyor.

İsterseniz daha fazla gizlilik odaklı alternatifi Librewolf'a bakabilirsiniz. Ama Gecko alt yapı sorunları onda da devam edecektir.

Ayarlarını biraz kurcalayıp Türkçe yapabilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarlarda pilde kullanıyorsanız Gecko alt yapılı tarayıcıları önermem. Edge bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Gecko altyapısının genel sorunu. Chromium'a göre 2 kat daha fazla kaynak tüketiyor. Yabancı kaynakları zamanında araştırmıştım. Deneysel falan her türlü özelliği denedim ama çözümü yok. Sorunu Mozilla'nın çözmesi gerekiyor.

İsterseniz daha fazla gizlilik odaklı alternatifi Librewolf'a bakabilirsiniz. Ama gecko altyapı sorunları onda da devam edecektir.

Dizüstü bilgisayarlarda pilde kullanıyorsanız gecko altyapılı tarayıcıları önermem. Edge bakabilirsiniz.

Hocam siz hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?
Bir de Edge de bir sayfayı çevirmeye çalıştığım zaman "bu sayfa çevirilemedi" mesajı alıyorum. Ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
Gecko alt yapısının genel sorunu. Chromium'a göre 2 kat daha fazla kaynak tüketiyor. Yabancı kaynakları zamanında araştırmıştım. Deneysel falan her türlü özelliği denedim ama çözümü yok. Sorunu Mozilla'nın çözmesi gerekiyor.

İsterseniz daha fazla gizlilik odaklı alternatifi Librewolf'a bakabilirsiniz. Ama Gecko alt yapı sorunları onda da devam edecektir.

Dizüstü bilgisayarlarda pilde kullanıyorsanız Gecko alt yapılı tarayıcıları önermem. Edge bakabilirsiniz.
Bir dönem chromda kullanmıştım. Sonrasında Mozilla'ya geçtim ve uzunca bir zaman ram kullanımıyla ilgili bir sorunum olmamıştı. Bu aralar sık sık güncelleme alıyor uygulama ve yeni yeni başladı bu durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı