Firefox kullanıcı dostu değil mi?

WachteR

Kilopat
Yer
İzlanda
Daha fazla  
Meslek
Şovalye

Evet arkadaşlar isyanım yukarıdaki resimde ekli. Mozilla sürekli Chrome'a gönderme yapıyor ama hiç de sanıldığı gibi değil. Resimde dördüğünüz açık tarayıcılarda sadece Google ana sayfa açık. Firefox'da bir sekme açtıgımda yaklaşık 412 MB RAM'e kadar kullanabiliyor. Hatta 2 3 sekme açtıgımda ise dizüstünde hemen fan sesi hızlanmaya başlıyor. Gören sanki oyun oynuyoruz sanacak o derece işlemci kullanmaya başlıyor.

Ben Firefox'u 2004 yıllarından itibaren 10 sene kadar kullandım. Daha sonrasında Chrome çıkınca malum çeviri vs onu tercih etmek zorunda kaldım. Son zamanlarda ise gizlilik vs olaylarına takılıp tekrardan dönmek istedim ama Mozilla artık bu işin çok gerisinde kalmış. O yüzden ne Edge, ne Mozilla hepsi hikaye bu işin tekeli maalesef Chrome. Kızacaksınız bana ama maalesef lider Google.

Ha diyeceksiniz peki gizliliğin ne olacak. Vallahi varsın alsın bilgilerimi. Benim cinsiyetimi yaşımı Google bilse ne olur bilmese ne olur? Tek sıkıntımız şifrelerimiz onlarada zaten hiçbir şirket ulaşamıyor. Ya da en kötü bitwarden kullanarak üstesinden gelebiliyorsunuz. İşin bir diğer kısmı ise kullandığımız cep telefonları işletim sistemleri vs hepsi bilgi topluyor.

Kısacası data verilerime ulaşmadıktan sonra bu tarayıcı macerasını kapatıyorum. Peki bu konuda benim gibi düşünen arkadaşlar var mı? Merak ediyorum.

Son düzenleme:
Bende Google ve Android ekosistemi için Chrome kullanıyorum. Ancak ekosistem vs. takmayan kişilere önerim Brave veya Edge olur. Mac için Chrome önermem. Mac cihazları bildiğiniz öldürüyor.
Bilgi: chromeisbad.com

Firefox Linux'ta iyi.

Firefox da sistemi şişirmiyor öyle bir avantajı var. Bana göre de lider Firefox. Arkada aptal güncelleme hizmeti de yok diye biliyorum Firefox'ta.

Ben gizlilik falan aşırı bilmiyorum da açık kaynak desteklediğimden Brave kullanıyorum. Chrome da bir kısmı açık kaynak ama tamamı değil. Zaten açık olsa ne olur şirket Google. Firefox da iyiydi. RAM problemi de zaten artık 4 GB RAM'li cihazların sorunu.

Gizlilik konusunda şöyle upuzun bir makale buldum. Gizli saklı bir şeyim yok argümanını kırmakla alakalı. İstersen okuyabilirsin.

Chrome ne kadar gizli hakkındaki şu makaleye de bakabilirsin.

Son düzenleme:
Brave'in de bu konu da sorunları var. Eklenti ve arama olaylarını geliştirmeleri lazım.
Brave kullandım ama güven vermedi pek. Sanki onu kullanırken kripto borsasındaymışım gibi hissediyorum.
Bende Google ve Android ekosistemi için Chrome kullanıyorum. Ancak ekosistem vs. takmayan kişilere önerim Brave veya Edge olur. Mac için Chrome önermem. Mac cihazları bildiğiniz öldürüyor.
Bilgi: chromeisbad.com
Evet bende ios cihazda ve masaüstünde chrome kullanıyordum. Bu maceralara girmeden önce.
Firefox Linux'ta iyi.
Doğrudur sanırım bir çok dağıtımda kurulu geliyor.
Firefox da sistemi şişirmiyor öyle bir avantajı var. Bana göre de lider Firefox. Arkada aptal güncelleme hizmeti de yok diye biliyorum Firefox'ta.
Enteresan orta şeker i5 8.ci nesil işlemci ve 8 gb ram'i olan bilgisayarı zorluyor neredeyse.
Evet o olayda şaibeli. Chromium Google'ın elinde. Bir kaynaktan okumuştum ama tam anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…