Çözüldü Firefox Metin Seçimini Göremiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Merhaba. Firefox'ta Technopat'tayken mesaj yazarken seçim yaparsam, yaptığım seçimi göremiyorum. Henüz farklı bir sitede denk gelmedim. Problemin seçim renginden kaynaklandığını düşünüyorum, muhtemelen metin yazdığımız alanın arka plan rengi ile seçim rengi aynı diye tahmin ediyorum. Ek olarak sorunu yalnızca Karanlık Tema kullanırken yaşamaktayım, ki normalde de kullandığım tema bu olunca durum can sıkıcı hale geliyor.

Standart Tema:

Dimension:

Karanlık Tema:

Her ne kadar seçim yapmamışım gibi gözükse de yaptım, sanki seçmişim gibi her düzenlemeyi de yapabiliyorum. Kopyalamak, silmek vb. işlemleri gerçekleştirebiliyorum, sadece nereyi seçtiğimi göremiyorum.

Şu ayarı da denedim ancak işe yaramadı:

Şimdi, sormak istediğim şey, bu rengi değiştirmem mümkün mü? Birkaç çözüm gördüm ancak eklenti indirmem gerekiyordu, eklentisiz çözebilirsem daha tatlı olur. Sorun renkten kaynaklı değilse, neyden kaynaklı ve nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

Çözüm
@Alpha Centauri, aslında BB kod düzenlemesi bölümüyle metin seçimi yapabiliriz. İlk önce yazman gereken metni yazıp, metin düzenleme araçlarının şemasını eklersin ve ona göre düzenleme yapabilirsin. Biraz zahmetli olarak gözükebilir ama BB kod düzenlemesi seçeneğinde, seçim görünümü normal bir şekilde kullanılabiliyor. Şu anda bu yöntemi kullanıyorum.
Hocam eklenti indirmeden zor gibi gözüküyor. Yazı rengi ve işaretçi rengi ile alakalı. Farklı renk bir yazı ile deneyebilirsiniz. Ben de karanlık temaya geçtim. Güzel bir tema.

Bir ümit diyerek yine de donanım hızlandırmayı kapatıp denedim fakat fayda etmedi.

Bu arada sorunun seçim renginden kaynaklandığından eminim artık. Seçim rengi ile metin yazdığımız alanın arka plan rengi aynı, bu nedenle görünmüyor. Öğeyi İncele ile metin alanının arka planını değiştirdiğimde net şekilde seçim gözüküyor.

Aynı şekilde seçim rengini değiştirdiğimde de gözüküyor.

Bunu da sayfa her yüklendiğinde çalışması için eklenti kullanarak vs. çözmeye çalışacağım, bakalım. Web geliştirmeyle pek aram yok, CSS'ten çok anlamıyorum ancak bu seçim rengi Pseudo Elements gibi bir kategoriye giriyor. Okuduklarımdan doğru anladıysam, "::selection" kısmı bunun için. Yani @Samotne Ciasteczka'un dediği gibi temayla ilgili bir problem. Eklenti vs. ile bir şekilde çözebilirsem konuya ekleyeceğim.

Bunun dışında yöneticilerin yapabilecekleri bir şey varsa diye ben @Recep Baltaş'ı bir etiketleyeyim. Sunucu geçişi vs. nedeniyle yoğunlardır muhtemelen ama müsait bir zamanda ilgilenebilirlerse çok hoş olur.

Sorun seçim renginin arkaplan ile aynı olmasından ziyade bir betik hatası gibi duruyor. Firefox'un seçim rengi normalde siyahımsı değil, mavidir (#bcdef5). Mesaj yazma kutucuğunda bu seçim rengi arkaplandan daha koyu bir tona dönüşmesi gerekirken, Firefox'ta bu işlev hatalı çalışıyor sanırım.

Bu sorunu çözdünüz mü? Bugün bir eklenti gördüm. Tüm renkleri ayarlayabiliyoruz. Mozilla çıkarmış eklentiyi. Belki faydalı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…