Çözüldü Firefox Metin Seçimini Göremiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Merhaba. Firefox'ta Technopat'tayken mesaj yazarken seçim yaparsam, yaptığım seçimi göremiyorum. Henüz farklı bir sitede denk gelmedim. Problemin seçim renginden kaynaklandığını düşünüyorum, muhtemelen metin yazdığımız alanın arka plan rengi ile seçim rengi aynı diye tahmin ediyorum. Ek olarak sorunu yalnızca Karanlık Tema kullanırken yaşamaktayım, ki normalde de kullandığım tema bu olunca durum can sıkıcı hale geliyor.

Standart Tema:

Dimension:

Karanlık Tema:

Her ne kadar seçim yapmamışım gibi gözükse de yaptım, sanki seçmişim gibi her düzenlemeyi de yapabiliyorum. Kopyalamak, silmek vb. işlemleri gerçekleştirebiliyorum, sadece nereyi seçtiğimi göremiyorum.

Şu ayarı da denedim ancak işe yaramadı:

Şimdi, sormak istediğim şey, bu rengi değiştirmem mümkün mü? Birkaç çözüm gördüm ancak eklenti indirmem gerekiyordu, eklentisiz çözebilirsem daha tatlı olur. Sorun renkten kaynaklı değilse, neyden kaynaklı ve nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

Çözüm
@Alpha Centauri, aslında BB kod düzenlemesi bölümüyle metin seçimi yapabiliriz. İlk önce yazman gereken metni yazıp, metin düzenleme araçlarının şemasını eklersin ve ona göre düzenleme yapabilirsin. Biraz zahmetli olarak gözükebilir ama BB kod düzenlemesi seçeneğinde, seçim görünümü normal bir şekilde kullanılabiliyor. Şu anda bu yöntemi kullanıyorum.
Teşekkürler. Yükleyip baktım ancak görebildiğim kadarıyla sayfalara değil tarayıcının kendi renklerine müdahele edebiliyoruz. Bize sayfanın CSS kodlarıyla oynayacak bir eklenti lazım. Stylish adında bir eklenti var ancak veri topladığı ile ilgili yazılmış birkaç yazıdan dolayı ondan çekindim.

Ama eklenti bayağı güzelmiş, tarayıcıyı hoş bir şekilde özelleştirebiliyoruz. Biraz kurcaladım, görünüm olarak çok güzel oldu.

Görünümünüzü paylaşabiliyorsunuz sanırım. Paylaşırsanız memnun oluruz. Hatta bununla ilgili konu da açılabilir. Benim şimdi pek vaktim yoktu, uğraşamadım.

Şimdi tekrar baktım, Advanced Colours sekmesinin en altında Toolbar Field Text Focus seçeneği sizin işiniz görmez mi? @Alpha Centauri tekrar bildirim gitmiyor sanırım düzenleyince.

Görünümünüzü paylaşabiliyorsunuz sanırım. Paylaşırsanız memnun oluruz. Hatta bununla ilgili konu da açılabilir. Benim şimdi pek vaktim yoktu, uğraşamadım.
Elbette. Ve dediğiniz gibi bunun için konu açmak daha iyi olur, URL olarak kendi temamızı paylaşma seçeneği de var sanırım; herkes paylaşır ve beğenenler kullanabilir. Müsait bir zamanda bir konu hazırlarım.
Şimdi tekrar baktım, Advanced Colours sekmesinin en altında Toolbar Field Text Focus seçeneği sizin işiniz görmez mi? @Alpha Centauri tekrar bildirim gitmiyor sanırım düzenleyince.
O üstteki URL çubuğunu etkiliyormuş. Şu görüntüde işaretli olarak göstermişler tek tek. Sayfa içine müdahele görünmüyor maalesef, yeni sekme sayfasına dokunabiliyoruz ancak başka siteler için değil gibi.

Son düzenleme:
@Alpha Centauri, aslında BB kod düzenlemesi bölümüyle metin seçimi yapabiliriz. İlk önce yazman gereken metni yazıp, metin düzenleme araçlarının şemasını eklersin ve ona göre düzenleme yapabilirsin. Biraz zahmetli olarak gözükebilir ama BB kod düzenlemesi seçeneğinde, seçim görünümü normal bir şekilde kullanılabiliyor. Şu anda bu yöntemi kullanıyorum.

Çözüm
Gerçekten de bu şekilde görünüyor. Pek zahmetli de değil aslında. Hatta eklenti kullanmaktan daha pratik. Çok teşekkür ederim.

BB kod düzenlemesini bilmeyen varsa şu butona basıyoruz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…