Firefox RAM kullanımı sorunu

• Konuyu başlatan Finduk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.471

Finduk

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Forumda az RAM kullanan tarayıcı konularını dolaştım. Çoğu kişi Chromium tabanlı tarayıcıların daha fazla RAM kullandığını savunmuş. Bu bağlamda Firefox tarayıcısını denedim ve Chromium tabanlılardan daha fazla RAM kullandığını gördüm. Hatta 2-3 YouTube sekmesinde 1 GB kullanıma ulaştığını söyleyebilirim. Bu kullanımlar sistemden sisteme farklılık gösterir mi? Ya da bu konuda tarayıcılarda yapmaya gerek duyulan ince ayarlar mı mevcut? Güvenlik ve gizlilik açısından açık kaynak kodlu yazılımlar kullanmayı tercih etmeye çalışıyorum. Firefox'da bunlardan biri ama benim yaşadığım kaynak kullanımı ve hantallık meselesi kullanmama engel oluyor. Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Opera Gaming GX tarayıcısını deneyebilirsin.
Kendin RAM'ı ayarlayabiliyorsun.
Açık kaynak kodlu bir yazılım aramaktayım. Aynı zamanda Opera güven vermiyor. Ve GX sürümünün sayfa sorunlarına, çökmelere yol açtığını öyleyen arkadaşlar olmuştu.
Firefoxu bırakın Vivaldi veya Brave browser kullanın. Onlar daha çok işinizi görücektir.
Peki ikisi arasından hangisi sizin tercihiniz? 😊

Açık kaynak kodlu bir yazılım aramaktayım. Aynı zamanda Opera güven vermiyor. Ve GX sürümünün sayfa sorunlarına, çökmelere yol açtığını öyleyen arkadaşlar olmuştu.

Peki ikisi arasından hangisi sizin tercihiniz? 😊
Şöyle diyim. Brave browser chrome'a benzer ama daha minimalisttir. Vivaldi ise Operaya benzer fakat daha çok özelliği vardır. Tercih size kalmış hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı