Firefox'ta çerezlerin son kullanma tarihi yeni gözüküyor

skibidip

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Witcher
Firefox'ta biriken çerezleri temizleyeyim dedim fakat temizlemeye başladığımda çoğu çerezin, o çerezlere sahip sitelere ne zaman girdiğimi bile bilmiyorum son kullanım tarihinin çok yeni olduğunu gördüm. En son yaz ayında girdiğim sitenin çerezinin son kullanma tarihinin 10 dakika olması beni çok şaşırttı. Herhangi bir virüs ya da malware sorunu var mıdır, varsa da RAT virüsü müdür merak ediyorum. Desteğinizi bekliyorum.

Şahsen başlangıçta belirteyim, net bir bilgim veya öne sunabileceğim bir tezim yok ama bir fikrim var o da şu ki: Siteler sizin için daha doğru verileri sunmak adına bilgilerinizi toplama olayına kısaca çerez diyor zaten, bu yüzden son kullanma tarihinin 10 dakika olması belki 10 dakika önce veri toplandığı içindir, gönlünün yine rahat olmasını istersen Malwarebytes indir tam tarama yap, bir şey çıkmazsa sorun yoktur.

Şahsen başlangıçta belirteyim, net bir bilgim veya öne sunabileceğim bir tezim yok ama bir fikrim var o da şu ki: Siteler sizin için daha doğru verileri sunmak adına bilgilerinizi toplama olayına kısaca çerez diyor zaten, bu yüzden son kullanma tarihinin 10 dakika olması belki 10 dakika önce veri toplandığı içindir.

Teşekkür ederim hocam. Peki bir tehdit söz konusu olabilir mi? Bir kötü amaçlı yazılım bunu sağlayabilir mi, merakımdan soruyorum. Kusura bakmayın biraz paniğim de. :)

Teşekkür ederim hocam. Peki bir tehdit söz konusu olabilir mi? Bir kötü amaçlı yazılım bunu sağlayabilir mi, merakımdan soruyorum. Kusura bakmayın biraz paniğim de. :)

Dediğim gibi hocam, yani bunun hakkında böyle bir işlemi gerçekleştirecek pek bildiğim bir virüs tipi yok. Keylogger buna ihtiyaç duymaz, Trojan ve Malware bilgisayarınızdaki bilgileri direkt karşı bilgisayara aktarır ve çerezlere ihtiyaç duymaz, kısayol virüsü de çerezlere ihtiyaç duymaz ama yine de emin olmak için dediğimi yapın. Malwarebytes indirin, tam tarama yapın, bir şey bulunmazsa bir şey yoktur sakin olabilirsiniz.

Dediğim gibi hocam, yani bunun hakkında böyle bir işlemi gerçekleştirecek pek bildiğim bir virüs tipi yok. Keylogger buna ihtiyaç duymaz, trojan ve malware bilgisayarınızdaki bilgileri direkt karşı bilgisayara aktarır, kısayol virüsü de çerezlere ihtiyaç duymaz ama yine de emin olmak için dediğimi yapın. Malwarebytes indirin, tam tarama yapın, bir şey bulunmazsa bir şey yoktur sakin olabilirsiniz.

Tekrardan teşekkürler hocam. İyi geceler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı