Firefox'ta YouTube sekmesi açıkken %75'lere varan CPU kullanımı

12345678

Decapat
Merhaba, Minecraft'ın yanında Firefox'u açıyorum. Müzik dinlemek için. YouTube'u açıyorum, ama görev yöneticisine baktığımda Firefox işlemcimin %75'ini kullanıyor, genel işlemci kullanım yüzdesi tabii ki %100. Her şeyi çok ama çok kastırıyor. İnternette ne dedilerse denedim ama düzelmiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Yaptığım kısa araştırma doğrultusunda işlemcinin 4 çekirdekli olduğunu gördüm. Bu durumda gayet normal bu denli yüksek kullanım. Başka tarayıcıya geçebilirsiniz. Mesela Opera GX kullanabilirsiniz. Bu tarayıcıda işlemci kullanımını sınırlayabilirsiniz %25 veya %50 gibi bir değere.

Dinleyeceğiniz, yada dinlediğiniz şarkıları mp3 olarak tarayıcıdan indirin, daha sonra WMP yada kullandığınız müzik oynatıcı ile arka planda dinleyin, %25 daha az CPU kullanacaktır tarayıcıya göre.

Yaptığım kısa araştırma doğrultusunda işlemcinin 4 çekirdekli olduğunu gördüm. Bu durumda gayet normal bu denli yüksek kullanım. Başka tarayıcıya geçebilirsiniz. Mesela Opera GX kullanabilirsiniz. Bu tarayıcıda işlemci kullanımını sınırlayabilirsiniz %25 veya %50 gibi bir değere.
Zaten Opera GX'ten geçtim Firefox'a. O Chromium tabanlı olduğu için aynı Chrome gibi çok RAM tüketiyor. RAM ve CPU'yu kısıtlayayım diyorum, bu sefer de sekmeler kasıyor ama bilgisayar normal çalışıyor.

Zaten Opera Gx'ten geçtim Firefox'a. O Chromium tabanlı olduğu için aynı Chrome gibi çok RAM tüketiyor. RAM ve CPU'yu kısıtlayayım diyorum, bu sefer de sekmeler kasıyor ama bilgisayar normal çalışıyor.

Ya CPU değiştireceksin ya da kullanımları kısıtlayacaksın hocam başka çıkar yolu yok.

1- Işlemciyi şu dönemde değiştiremem.
2- Kullanımı da kısıtlayamam çünkü ciddi anlamda tek sekmede YouTube açık, yanda Minecraft açık Discord arkaplanda çalışıyor.

Sadece YouTube açıksa kısıtlama seni etkilemez ki? O sekmede tek işin müzik çalması herhangi bir işlem yapmayacaksın sonuçta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı