Firewall router nasıl kurulur?

Kozuch94

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, 16 bilgisayarlı küçük bir işletmeyiz. Kendi ErP dosya depolama hostingimiz mevcut bir de ek olarak bir firewall kurmak istiyoruz onun için fazladan orta ölçekli i7'li bir kasamız mevcut onu degerlendırmek istiyoruz. Türkçe anlatımda pek yok araştırdıgım kadarıyla pfSense denedim fakat interneti ağa veremedim daha önceden tecrubesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkür ederim.

orta ve küçük işletmeler için pFsense yeterli bir firewall, pFsense için i7 kasa biraz fazla gelebilir. daha minimal birşey üzerinde çalışman daha iyi ekonomik olacaktır.
Öncelikle Firewall'u ne için kullanmak istiyorsun, almak istediğin aksiyonlar nelerdir?
alacağın aksiyona göre ufak bi topolojini paylaşman gerekecek.
detaylı bir konudur pFsense, birazcık ilgi istemektedir.

i7 4 ya da 5.nesil diye aklımda kalmış önceden grafiker adayı bir arkadaş kullanıyordu sonradan vektorelde yeterli olmayınca onu AMD 5600'e güncelledik bilgisayarını bu i7 de boşa çıkmış oldu şimdi hocam yer toplamda 3 katlı Ethernet hattı harici ek olarak her katta Keenetic dagıtıcılar mevcut mesh Wi-Fi sistemi adında bir sistem kurduk güzelde calısıyor toplamda 50-60 arası IP alan cihaz var sistemde (telefonlar yazıcılar vs dahil) pclerin büyük bir kısmında Kaspersky kurulu biz modemden sonra switchten önce gelecek şekilde bir de firewall eklemek istiyoruz bazı arkadaşlar gordugu saçma maillere tıklayabiliyorlar sonra bazı siteleri engellemek istiyoruz biraz süzgeç biraz da yasak koyma mantıgı anlayacagınız bu anlattıklarım hep kendi yaptığım işler firewall işinde pek bilgi sahibi degilim modem 192.168.1.1 tabanlı calısıyor klasik IP'ler bunun üzerinden dagılıyor. Firewall için ayırdıgımda kasaya Ethernet kartı aldım şu an 2 port üzerinde mevcut birkaç denemede yaptım modem IP'yi aldım firewall a fakat firewalldan interneti çıkaramadım muhtemelen bilgi eksikliğinden kaynaklı internettede pek kılavuz yok açıkçası anlasılır sekilde.

Temel prensipte şuan yapman gereken şey,
pFsense'in "İnterface" menüsünden;
1. Ethernet portunu WAN portu olarak ayarlaman.
2. taktığın Ethernet portuna LAN networkü yaratıp, tanımlaman olacak.
sonrasında Firewall -> NAT menüsünden, NAT işlemi yapman gerekecek.
bu işlem sizi internete çıkartır.
Temel eğitim olarak youtube'da bir seri mevcut. bu işlem seni internete çıkaracak kadar yardımcı olur.
diğer konularda yapmak istediklerini yazar veya danışırsan, kullanmak gereken paketleri söyleyebilirim.

Selamlar şimdi lan da problemim yok anladıgım kadarıyla statik olması gerek lan ın fakat WAN ayağını ayarlarken söylenilen degerleri girdigimde internete yine cıkamıyorum ya da orada eksik bir şey var statik IP kullanıyorsanız statik IP nizi yazıcaksınız diyor ama o POE secmem gerekmiyor mu? Modemin koprü moduna alınması gerekıyormus sanırım Keenetic'te kopru modu yok herhalde.

@Aygırz hocam yasak mı degilmi bilmiyorum iş yerine gittigimde size ulasıp sahsi yardım alma şansım var mıdır? Bir yerde bir şeyi atlıyorum ama neyi anlamadım.

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla yasak özelden iletişim kurmak fakat spesifik bir konu ve uzmanlık konusu olduğu için
bazı dökümanlardan yardım alabilirsin.
ekran görüntüleri ile tarif etmek günlerimizi alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…