Fiş takınca ışık ve ses çıkması

Makaleler
7
Merhaba. Odamda iki tane priz var. Biri beşli, biri üçlü. Beşli olan duvardaki prize, üçlü olan da beşli prize bağlı. Bilgisayar, modem, RGB aydınlatma ve üçlü prizimi beşli prize takıyorum. Şarj aleti ve diğer elektronik aletlerimi de üçlü prize. Geceleri üçlü prize şarj aletimi taktığımda hem taktığım yerden hem de üçlü prizin takılı olduğu beşli prizden bembeyaz ışık çıkıyor. Aynı zamanda birkaç saniyeye mahsus filmlerdeki gibi elektrik sesi çıkıyor. Bunun sebebi topraklama olmaması mı? Aynı zamanda cihazlarıma ne gibi zarar verebilir? Teşekkürler.

Topraklamasız prizlerde görülen bir olay, ayrıca bazı prizler fazla fişi kaldıramaz. Yani fazla cihaz bağlarsanız üst üste sorun yaratabilir. Bunun sonucu ya kısa devre olur, ya şalter attırır, ya da yanar.

Çoklayıcıyı çoklayıcı üstüne takmayın evi yakarsınız. Adaptör falan takınca ark yapması normal.
Niye evi yakarız? Anlamadım. Eğer takmazsam priz yetersiz kalıyor.
Hiç şalter attırmadı. Topraklı priz öneriniz varmi?

Niye evi yakarız? Anlamadım. Eğer takmazsam priz yetersiz kalıyor.

Hiç şalter attırmadı. Topraklı priz öneriniz varmi?
Evde topraklama var mı asıl soru bu hocam. Binada var mı? bahçenizde vs toprağa giren boru veya tel gibi bir şey var mı? yada deponuz varsa aşağıda oradan da betondan geçiriyorlar.

Evde topraklama var mı asıl soru bu hocam. Binada var mı? bahçenizde vs toprağa giren boru veya tel gibi bir şey var mı? yada deponuz varsa aşağıda oradan da betondan geçiriyorlar.
Hocam bina 2020'de yapıldı, herhalde vardır.
Hocam bina 2020'de yapıldı, vardır herhalde. Nasıl öğrenebilirim?

Hocam zaten bendeki priz bu

Hocam bina 2020'de yapıldı, herhalde vardır.

Hocam bina 2020'de yapıldı, vardır herhalde. Nasıl öğrenebilirim?

Hocam zaten bendeki priz bu
O zaman yüksek ihtimal vardır hocam. Sadece uzatma da kullandığınız prizde mi durum böyle? Evdeki diğer prizlere takınca benzer sorun oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…