Fişi patlayan monitör kullanılabilir mi?

452564

Hectopat
Merhaba, normalde monitörümü 3'lü prize taktığım zaman ufak kıvılcımlar çıkıyordu ama dikkat etmedim. Bugün ise taktığım zaman pat diye ses geldi ve 3'lü priz patladı, yanık kokusu gelmeye başladı. Şalter attı. Benim 1 haftalığına şehir dışına çıkmam lazım. Gelince akım korumalı 3'lü priz almayı düşünüyorum. Sizce bu gibi patlamalardan korur mu? Bir de attığım fotodaki monitör fişi kullanılabilir durumda mı yoksa değiştirilmeli mi? Çalışıyor monitör.

Dosya Ekleri

• 20230806_152227.jpg
    20230806_152227.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 64
Merhaba, normalde monitörümü 3'lü prize taktığım zaman ufak kıvılcımlar çıkıyordu ama dikkat etmedim. Bugün ise taktığım zaman pat diye ses geldi ve 3'lü priz patladı, yanık kokusu gelmeye başladı. Şalter attı. Benim 1 haftalığına şehir dışına çıkmam lazım. Gelince akım korumalı 3'lü priz almayı düşünüyorum. Sizce bu gibi patlamalardan korur mu? Bir de attığım fotodaki monitör fişi kullanılabilir durumda mı yoksa değiştirilmeli mi? Çalışıyor monitör.
Yani fiş fiziksel olarak kullanılabilir ama monitörün power supına zarar geldiyse çalışmaz.

Dostum priz koruyabilir fakat şalter attı diyorsun yani elektrikde sorun oldu monitör de değil dalgalanma olmustur watt artmıştır onunla ilgili 500 liraya şarteller var ekranlı ayarlıyosun bizde var 200 ile 240 arası ayarlı eğer 200 altına veya 240 üstüne çıkarsa devreyi yani şarteli attırıyor ondan alabilirsin.

Herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama üçlü priz alırken dikkat edin

Genelde fişe takınca gelen kırvırcım sebebi.
Priz adi olduğu için dışı kısım genişliyor bu da temassızlık yaptığı için kıvılcım attırıyor. Kaliteli priz alsan sorun çözülür (Makel, Viko vs.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı